Fitch Ratings’in Türkiye'nin kredi notun Bakan Bolat’tan açıklama

Fitch Ratings’in Türkiye'nin kredi notun Bakan Bolat’tan açıklama

Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B+"dan "BB-"ye çıkardı ve not görünümünü durağan olarak belirledi. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, bu değerlendirmeyi hükümetin ekonomi politikalarının başarısı olarak yorumladı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B+"dan "BB-"ye yükseltti. Not görünümünü ise durağan olarak belirledi. Fitch Ratings'in bu kararını değerlendiren Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin uyguladığı maliye, para ve ticaret politikalarının uluslararası platformlarda takdir gördüğünü vurguladı.

EKONOMİK İYİLEŞMELERİN GÖSTERDİĞİ BAŞARI

Bakan Bolat, Türkiye ekonomisinin makroekonomik göstergelerinde yaşanan iyileşmelerin uluslararası alanda kabul gördüğünü belirtti. Özellikle enflasyon düşüşü, milli gelir artışı, dış ticaret ve cari işlemler açığındaki iyileşmeler gibi faktörler, Türkiye'nin finansal istikrarını pekiştirdi.

ULUSLARARASI GÜVENİLİRLİK VE SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜME

Bolat, hükümetin döviz rezervlerindeki artış ve toplumsal refahın adil dağılımı için sarf ettiği çabaların ekonomideki dengelenme ve istikrar sürecini güçlendirdiğini söyledi. Bu olumlu gelişmelerin Türkiye'nin sürdürülebilir büyüme potansiyelini ve uluslararası güvenilirliğini artırdığını ifade etti.

BOLAT’TAN CUMHURBAŞKANINA TEŞEKKÜR

Ticaret Bakanı Bolat, başarıda katkı sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile tüm Bakan arkadaşlarına ve ilgili kurumlara teşekkür etti.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.