FETÖ Elebaşı Türkiye'ye teslim edildi mi?

FETÖ Elebaşı Türkiye'ye teslim edildi mi?

FETÖ Elebaşı Fetullah Gülen'in ABD tarafından MİT'e teslim edildiğine yönelik iddialar Dışişleri Komisyonunun gündeminde yer aldı. Komisyon Başkanı Oktay, iddialara yanıt verdi.

Pensilvanya'daki çiftliğinin boşaltıldığına yönelik görüntülerin ardından FETÖ elebaşı Gülen'in ABD tarafından Türkiye'ye iade edildi. Öte yandan Milliyet Gazetesi yazarı Zafer Şahin de "FETÖ elebaşı için Kenya yükleniyor" başlıklı yazısında "Çanlar bu kez FETÖ elebaşı için çalıyor. PKK’nın başındaki kendisini kabul edecek ülke bulmak umuduyla Avrupa’da aylarca oradan oraya sürüklendi. Raf ömrünün bittiğini, kullanılıp çöpe atıldığını anladığında artık her şey için çok geçti. Kenya’da paketlenip Türkiye’ye teslim edildi. Bugün de benzer bir kaderi FETÖ elebaşı yaşıyor. Eceliyle ölmesini bile beklemeden Pensilvanya’daki çiftlikten başka bir yere nakledildi. Nerede olduğu, yaşayıp yaşamadığı dahi muamma…" ifadelerini kullandı. FETÖ liderine yönelik iddialar Dışişleri Komisyonunun da gündeminde yer aldı.

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kağan Salıcı, Fetullah Gülen’in Türkiye’ye getirildiğine dair haberleri Dışişleri Komisyonu toplantısında sordu ve toplantı tutanaklarını sosyal medya hesabından paylaştı.

gpqavwiwmaa8gsk.jpgTutanakta yer alan bilgiye göre Komisyon Başkanı Fuat Oktay, "Bende bilgi yok, yani bilgisi olan arkadaşımız varsa paylaşabilir. Dışişleri Bakanlığımızda böyle bir bilgi var mı?" dedi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay ise "Bizde de bulunmuyor efendim" şeklinde yanıt verdi.

Oğuz Kağan Salıcı, "Kendilerine bilgilendirmeleri için teşekkür ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.