Ferdi Kadıoğlu: "Brighton'da doğru kararı verdiğimi hissediyorum"

Ferdi Kadıoğlu: "Brighton'da doğru kararı verdiğimi hissediyorum"

Fenerbahçe'den Brighton'a transfer olan Ferdi Kadıoğlu, The Athletic'e özel açıklamalarda bulundu. Brighton'da yeni bir sayfa açan Kadıoğlu, Süper Lig ve Premier Lig arasındaki farklardan, Jose Mourinho'dan öğrendiklerine kadar birçok konuda konuştu.

Fenerbahçe'den 30+5 milyon euro karşılığında Brighton'a transfer olan milli futbolcu Ferdi Kadıoğlu, The Athletic dergisine özel açıklamalar yaptı. Brighton Teknik Direktörü Fabian Hürzeler'in "Savaşçı" olarak tanımladığı Kadıoğlu, yeni takımıyla Ipswich Town karşısında sahaya çıkmıştı.

Ferdi Kadıoğlu, futbol kariyerine dair yaptığı değerlendirmelerde NEC Nijmegen günlerine de değinerek, genç yaşta Eredivisie'de oynamanın kendisi için büyük bir deneyim olduğunu vurguladı. "Küme düşmemiz üzücüydü ama genç bir oyuncu olarak kariyerim için süre almak önemliydi" diyen Kadıoğlu, bu dönemin ona bir transfer fırsatı kazandırdığını söyledi.

"HER ŞEYİ KAZANMAYI SEVİYOR"

Portekizli teknik direktör Jose Mourinho'ya ilişkin düşüncelerini paylaşan Kadıoğlu, "O gerçekten her şeyi kazanmayı seviyor. Maçı kazanmak için bazı numaraları var," dedi. Mourinho'dan en çok oyun yönetimi konusunda dersler aldığını belirten milli futbolcu, yeni teknik direktörü Fabian Hürzeler'in de benzer konulara dikkat çektiğini ifade etti.

"ÇOK MUTLUYUM"

Kadıoğlu, Brighton’a transferiyle doğru bir karar verdiğini belirtti: "Altı yıl Fenerbahçe'deydim. Taraftarlarla güçlü bir bağım vardı, fakat artık daha büyük bir lige adım atma ve kendimi geliştirme zamanı gelmişti. Brighton’ın planı çok ilginçti; oyuncuları geliştirip daha büyük kulüplere satıyorlar. Koç bu konuda çok netti. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum."

"BURASI FARKLI"

Süper Lig ile Premier Lig arasındaki farkları da değerlendiren Kadıoğlu, İngiltere'deki maçların yoğunluğunun çok daha yüksek olduğunu vurguladı: "Türkiye'de üç günde bir maç yapmaya alışmıştım, ancak burada maç sırasındaki yoğunluk çok daha farklı."

Brighton Teknik Direktörü Fabian Hürzeler ise Kadıoğlu’nun takıma esneklik kazandırdığını belirterek, onun birçok pozisyonda oynayabilen çok yönlü bir oyuncu olduğunu ve takım için önemli bir karakter sergilediğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.