Fenerbahçe'de eleştirilen Szymanski'ye Mourinho'dan destek

Fenerbahçe'de eleştirilen Szymanski'ye Mourinho'dan destek

Beklenen performansı sergileyemeyen Sebastian Szymanski, taraftarın eleştirilerine rağmen Jose Mourinho'nun vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Mourinho, Polonyalı oyuncunun sahadaki enerjisinden memnun.

Fenerbahçe’nin Polonyalı futbolcusu Sebastian Szymanski, sezon başından bu yana beklenen performansı gösterememesine rağmen teknik direktör Jose Mourinho’nun birinci tercihi olmaya devam ediyor. Süper Lig'de oynanan 7 maçın tamamına ilk 11’de başlayan Szymanski, Avrupa'da ise 6 karşılaşmada görev aldı. Ancak geçen sezon Süper Lig’in ilk 7 haftasında 5 gol ve 1 asistle dikkat çeken futbolcu, bu sezon sadece bir asist üretebildi.

HÜCUMDA VE DEFANSTA ÖNEMLİ

Taraftarın zaman zaman eleştirdiği sarı-lacivertli oyuncu hakkında Mourinho’nun ısrarcı olduğu öğrenildi. Milliyet Gazetesi'ne göre, Mourinho'nun Szymanski’ye olan güveninin en büyük nedeni Polonyalı futbolcunun sahadaki enerjisi ve takıma savunmada sağladığı katkı. Portekizli çalıştırıcı, oyuncunun hem hücumda hem de savunmada önemli bir rol oynadığını ve bu yüzden onu yedek kulübesine çekmediğini ifade etti.

"BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR OYUNCU"

Jose Mourinho, Szymanski’nin performansı hakkında yaptığı açıklamada, "Szymanski’nin takıma yaptığı katkı bizim için çok önemli. Baskıdaki şiddetimizi 90 dakika boyunca sürdürebiliyor. Savunma arkasına koşular yapıyor ve boşlukları iyi değerlendiriyor. Bizim için her zaman önemli bir oyuncu" ifadelerini kullanmıştı.

Süper Lig’de 1.35 gol beklentisi yakalayan ve maç başına 1.7 şut istatistiğiyle oynayan Szymanski, isabetli şut yüzdesinde ise 0.4 gibi düşük bir oranda kaldı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.