Fenerbahçe galibiyetiyle ülke puanına katkı sağladı

Fenerbahçe galibiyetiyle ülke puanına katkı sağladı

Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi'nde kazandığı galibiyet, Türkiye'nin UEFA Ülke Puanı'na katkı sağladı. Beşiktaş'ın mağlubiyeti ise puan kaybına neden oldu. Türkiye, 36.900 puanla 10. sırada yer alırken en yakın rakibi Çekya ile arasındaki fark daraldı.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Union Saint-Gilloise karşısında aldığı 2-1’lik galibiyetle UEFA Ülke Puanı’na katkı sağlarken, Beşiktaş Ajax deplasmanından puansız döndü. Bu sonuçların ardından gözler bir kez daha UEFA Ülke Puanı sıralamasına çevrildi.

BEŞİKTAŞ İLK MAÇTA KATKI VEREMEDİ

Türkiye, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın Avrupa'da aldığı galibiyetlerle 2024-2025 sezonunda toplamda 3.300 puan topladı. Ancak Beşiktaş’ın mağlubiyeti ülke puanına olumsuz etki yaptı. Türkiye, toplamda 36.900 puana ulaşarak UEFA Ülke Puanı sıralamasında 10. sırada yer alıyor. Türkiye’nin en yakın rakibi ise 39.850 puanla 9. sırada bulunan Çekya.

İLK SIRADA DAİMA İNGİLTERE

UEFA Ülke Puanı sıralamasında ilk sırayı İngiltere 90.589 puanla alırken, İtalya 80.356 puanla ikinci sırada yer alıyor. Türkiye ise Avrupa’daki diğer temsilcilerinin alacağı sonuçlarla sıralamada yükselmeyi hedefliyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.