Fenerbahçe-Galatasaray rekabetinde ilk golün önemi: Son 62 maç analizi

Fenerbahçe-Galatasaray rekabetinde ilk golün önemi: Son 62 maç analizi

Son 62 lig maçında ilk golü atan takımın yalnızca 5 kez mağlup olduğu rekabette, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin geçmişteki karşılaşmaları dikkat çekiyor.

Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanan son 62 lig maçında, ilk golü atan takım yalnızca 5 kez mağlup oldu. Bu dönemde Galatasaray, ilk golü attığı 14 maçın hepsinde galip gelirken, Fenerbahçe, golsüz eşitliği bozduğu 25 karşılaşmanın tamamını kazandı.

Bu derbilerin 8’i gollü beraberlik ile sona erdi; bu maçların 6'sında Fenerbahçe ilk golü atarken, Galatasaray eşitliği sağlayan taraf oldu. Öte yandan, Galatasaray, ilk golü attığı 4 karşılaşmada da Fenerbahçe'nin geri dönüşüne engel olamayarak sahadan mağlup ayrıldı.

2019-2020 sezonunda Kadıköy'de oynanan karşılaşmada Fenerbahçe 1-0 öne geçmesine rağmen, Galatasaray maçı 3-1 kazanarak, öne geçmesine rağmen derbi mağlubiyeti yaşayan ilk takım oldu.

SON İKİ DERBİDE AZ SAYIDA GOL

Son iki derbi maçında ise yalnızca 1 gol atıldı. Kadıköy'deki karşılaşma 0-0 sona ererken, her iki takım da kaleyi bulmakta zorlandı. İkinci yarıda oynanan maçta ise Galatasaray, Djiku'nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Fenerbahçe karşısında 11 şut denedi ancak kaleyi tutturamadı. Fenerbahçe ise 1-0 galip gelerek maçı tamamladı.

GALATASARAY LİDER GİDİYOR

Trendyol Süper Lig'de 5. hafta sonunda Galatasaray 15 puanla lider konumda bulunurken, Fenerbahçe 13 puanla ikinci sırada yer alıyor. Galatasaray, ligin en skorer ekibi olarak 5 maçta 17 gol atarken, Fenerbahçe 5 maçta 13 gol kaydetti. Galatasaray, oynadığı 5 maçı da galibiyetle tamamlarken, Fenerbahçe 5 maçın 4'ünü kazanıp, yalnızca Göztepe ile berabere kaldı.

Kaynak:Ntv Spor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.