Fatih Erbakan'dan zam talebi: Emeklilerimize de refah payı verilmeli!

Fatih Erbakan'dan zam talebi: Emeklilerimize de refah payı verilmeli!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, emekli maaşlarına ilişkin açıklama yaptı. Erbakan, "Emeklilerimize tıpkı memurlara verildiği gibi refah payının verilmeli" dedi.

Memur ve emeklilerin maaşlarına yapılacak zam oranının belli olmasının ardından Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan açıklama geldi.

Emeklilere yüzde 19,77 olan 6 aylık enflasyon oranında zam yapılmasının, emeklilerin enflasyona ezdirilmesi anlamına geleceğini söyleyen Erbakan, "Emeklilerimize de refah payı verilmeli" dedi.

Fatih Erbakan'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"Yeniden Refah Partisi olarak memurlarımızın enflasyona ezdirilmemesi amacıyla yapılanları destekliyor, emeklilerimizin karşı karşıya bırakıldıkları duruma ise dikkat çekiyoruz.

Memurlarımıza yapılacak zam oranını netleştiren yasa teklifinde emeklilere ilişkin herhangi bir düzenlemenin yer almaması, bu vefakâr, cefakâr, emektar insanlarımızı ziyadesiyle üzmüştür.

"EMEKLİLERİN ENFLASYONA EZDİRİLMESİ ANLAMINA GELİYOR"

Alacakları zam için günlerdir TÜİK’in açıklayacağı enflasyon rakamlarını bekleyen SSK ve BAĞ-KUR emeklilerimize sadece yüzde 19,77 olarak açıklanan 6 aylık enflasyon oranında zam yapılması, emeklilerimizin enflasyona ezdirilmesi anlamına gelecektir.

Bu artışın sadece kök aylıklara uygulanacak olması da işin başka sıkıntılı tarafıdır.

Milyonlarca emeklimizin bu yıl da açlık sınırının çok altında yaşamaya mahkum edilmesi büyük hata olacaktır.

Memurlarımıza yapılan seyyanen zam, milyonlarca memur emeklilerini maalesef kapsamamaktadır.

Açlık sınırının altında yaşayan emeklilerimiz de, tıpkı memurlarımız gibi seyyanen zammı hak etmektedir. Ayrımcılığa uğramayı ise hiç hak etmemektedir.

Emeklilerimize de refah payının verilmesi ve insanca yaşabilecekleri asgari şartların sağlanması milyonlarca emeklimizin ve ailelerinin haklı beklentisidir.

"EMEKLİLERE DE REFAH PAYI VERİLMELİ"

Yeniden Refah Partisi olarak hükümetimize çağrıda bulunuyoruz...

Emeklilerimize tıpkı memurlara verildiği gibi refah payının verilmesi,

İntibak düzenlemesiyle eski ve yeni emeklilere uygulanan aylık bağlama oranları farklılıklarının giderilmesi, bu konuda da haksızlığın sona erdirilmesi,

Milyonlarca vatandaşımızın beklediği kademeli emeklilik düzenlemesinin bir an önce çıkarılması için çağrıda bulunuyoruz."

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.