Fatih Altaylı’dan gazetecilere hakaret! Sinan Burhan sert tepki verdi

Fatih Altaylı’dan gazetecilere hakaret! Sinan Burhan sert tepki verdi

CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Anadolu Yayıncılar Derneği ziyaretine, ünlü gazeteci Fatih Altaylı'nın diğer gazetecilere yönelik hakaret içeren sözleri tepki topladı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'daki Anadolu Yayıncılar Derneği'ne gerçekleştirdiği ziyaret, beklenmedik bir tartışmaya sahne oldu.

fatih-altayli.jpg

Ziyaret sırasında bulunan gazetecilere yönelik Fatih Altaylı'nın sarf ettiği hakaret içeren sözler, medya camiasında ve kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

sinan-burhan.jpg

TEPKİ DOLU AÇIKLAMALAR

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Altaylı'nın sözlerine sert bir şekilde karşılık verdi. Burhan, Altaylı'nın gazetecilere "ayak takımı" dediğini belirterek bu ifadeyi kendisine iade ettiğini açıkladı. Başkan, ziyarete katılan gazetecilerin farklı görüşlerden olduğunu vurgulayarak, Altaylı'nın tutumunu eleştirdi.

MEDYA ETİĞİ TARTIŞMASI

Yaşanan bu olay medya etiği ve gazeteciler arası ilişkiler konusunda yeni bir tartışmayı alevlendirdi. Bir gazetecinin meslektaşlarına yönelik bu tür ifadeler kullanması, meslek ilkeleri ve etik kurallar açısından sorgulanmaya başlandı. Sinan Burhan’ın yanı sıra pek çok gazeteci, Altaylı’nın sözlerini etik dışı bularak sert bir dille eleştirdi. Vatandaşlar tarafından ise medya dünyasında saygı ve hoşgörü ortamının korunması gerektiği bir kez daha gündeme geldi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.