Fast-food zincirinden İsrail boykotu: 108 şube kapattı

Fast-food zincirinden İsrail boykotu: 108 şube kapattı

Dünyaca ünlü fast food markası KFC, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etmek için 108 şubesini geçici olarak kapatma kararı aldı.

ABD'li restoran zinciri KFC, Malezya'da KFC, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki olarak başlatılan boykotun etkisiyle 108 şubesini geçici olarak kapattı.

Strait Times gazetesinin aktardığı habere KFC, Malezya'daki operasyonlarının önemli bir kısmını durdurdu.

Çince yayın yapan Nanyang Siang Pau gazetesinin Google Haritalar'a dayandırdığı bilgiye göre ise KFC'nin Malezya'daki sahibi ve operasyonlarını yürüten QSR Brands, ülke genelinde 108 şubesinde faaliyetleri geçici olarak durdurdu.

Başkent Kuala Lumpur'un Jalan Ipoh, Jalan Sultan ve Tamam Melavati bölgelerindeki KFC şubelerinin kapalı olması dikkat çekti. Çalışanlar, son 1 haftadır müşteri olmadığı gerekçesiyle şubelerin kapalı olduğunu söyledi.

Malezya'nın Kelantan eyaletinde KFC şubelerinin yüzde 80'i geçici olarak kapatıldı. Bunu, 15 şubenin kapatıldığı Johor eyaleti takip etti.

QSR Brands, gelişmeyle ilgili henüz bir açıklama yapmadı. KFC'nin Malezya'da 600'ün üzerinde şubesi bulunuyor.

DESTEKLEYENLERE DÜNYA ÇAPINDA BOYKOT

İsrail'in 7 Ekim'de Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı saldırılara destek niteliğinde açıklamalar yapan ve yardımlar gönderen uluslararası firmalar, dünya çapında boykot ve protestolara uğruyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.