Fas Milli Takımı’nın ünlü oyuncusu Hakim Ziyech kimdir, hangi takımda oynamaktadır?

Fas Milli Takımı’nın ünlü oyuncusu Hakim Ziyech kimdir, hangi takımda oynamaktadır?

Fas’ın en iyi oyuncularından birisi olan Hakim Ziyech, gösterdiği performansla birçok futbolseverin takdirini topladı. Peki, Hakim Ziyech kimdir, hangi takımda oynamaktadır?

Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası turnuvasında oynadığı futbolla göz dolduran Müslüman ülke Fas; sürpriz bir şekilde son 16 turunda İspanya’yı, çeyrek finalde ise Portekiz’i eleyerek yarı finalde Fransa ile eşleşmesinin ardından Dünya Kupası’na veda etti. 2022 Dünya Kupası üçüncülüğü için yarın saat 18.00’da Hırvatistan ile karşılaşacak olan Fas, geçmişten bugüne dünya kupası müsabakalarında yarı finale çıkmayı başaran ilk Afrika Ülkesi Futbol Takımı oldu. Peki, Hakim Ziyech kimdir, hangi takımda oynamaktadır?

HAKİM ZİYECH KİMDİR?

Hollanda’da doğup büyüyen 1993 doğumlu Müslüman futbolcu Hakim Ziyech, futbolla ilk olarak burada tanıştı. Doğduğu ülkenin takımı olan Hollanda 1. Lig ekibi Herrenveen’in 2004 yılında alt yapısına katıldı. Burada kendini yetiştiren orta saha oyuncusu Ziyech, 2012 yılında A takıma yükseldi ve burada ilk maçına Herrenveen adına 2012- 2013 UEFA Avrupa Ligi üçüncü eleme turunda Rapid Bucureşti’ye karşı oynadı.

Sırasıyla Twente ve Ajax ekiplerine transfer oldu. Son olarak ligi domine eden Ajax’ın kilit rolüne sahip oyuncusu Ziyech, oynadığı futbolla tüm dünyayı kendine hayran bırakmasının ardından İngiltere’nin dev takımlarından biri olan Chelsea’ye transfer oldu. Chelsea’de aktif görev alan Ziyech, takımının şampiyonlar ligini kazanmasında büyük rol oynadı.

hakim-ziyech-kimdir-hangi-takimda-oynamaktadir-1.jpg

ÜLKESİNİ UNUTMADI

İlk olarak 2015 yılında Hollanda Milli Takımı’na çağrılan Ziyech, aslını unutmayıp sosyal medya aracılığıyla Fas Milli Takımı’nı seçtiğini ve burada ülkesini temsil etme kararı aldığını duyurdu. Ziyech, 2022 Dünya Kupası’ndan elde ettiği primleri yoksul ailelere bağışlayacağını da duyurdu.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.