Fahrettin Altun’dan medyaya çağrı: Kritik önem taşıyor

Fahrettin Altun’dan medyaya çağrı: Kritik önem taşıyor

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, medyanın doğru ve etik habercilik yapmasının dezenformasyonla mücadelede kritik öneme sahip olduğunu vurguladı. Altun, bu konuda İletişim Başkanlığı'nın yayımladığı rehber kitaba dikkat çekti.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, son günlerde yaşanan olaylar ışığında medyanın rolü ve sorumluluğu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Altun, doğru ve zamanında haber aktarmanın demokrasinin işleyişi için hayati önem taşıdığını vurguladı.

DEZENFORMASYONLA MÜCADELEDE MEDYANIN ROLÜ

Altun, dezenformasyonun toplumsal hayata verdiği zararları hatırlatarak, bu sorunla mücadelede doğru haberciliğin kilit rol oynadığını belirtti. "Doğru habercilik ve medya etiğine riayetle dezenformasyona karşı daha güçlü mücadele edebiliriz" diyen Altun, bu konuda İletişim Başkanlığı'nın attığı adımlara da değindi.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NIN GİRİŞİMİ

Başkan Altun, İletişim Başkanlığı'nın bir süre önce "Doğru Habercilik ve Medya Etiği" adlı bir kitap yayımladığını hatırlattı. Bu kitabın, doğru haberciliği prensip edinmiş medya mensuplarının çalışmalarını kolaylaştırmak amacıyla hazırlandığını belirten Altun, eserin dünya örnekleri çerçevesinde nitelikli bir rehber olarak tasarlandığını vurguladı.

MEDYAYA ÇAĞRI

Altun, son dönemde yaşanan olayların medya için önemli bir sınav niteliğinde olduğunu belirterek, "Medyamızın, uzun bir süreçte kurumsallaşmış ve evrenselleşmiş olan değerler ekseninde faaliyetlerini sürdürmesi, hakikatin yalana karşı verdiği mücadeleyi kolaylaştıracaktır" ifadelerini kullandı. Bu sözlerle Altun, medya kuruluşlarına etik ve doğru habercilik konusunda sorumluluk çağrısında bulundu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.