Fahiş zam furyası devam ediyor: Yenimahalle'de yüzde 100 zam

Fahiş zam furyası devam ediyor: Yenimahalle'de yüzde 100 zam

Ankara’da belediyelere ait kreşlere fahiş zam furyası devam ediyor. Sincan, Çankaya, Altındağ ve Keçiören’in ardından Yenimahalle Belediyesi’nin yaptığı zam oranı da belli oldu. İlçede geçen yıl 3 bin 500 lira olan aylık ücret bu yıl 7 bin 500 lira oldu.

Ankara’da özel kreşlerin dudak uçuklatan fiyatlarından yaka silken vatandaşlar, kamuya ait kreşlere gelen zamlarla çıkmaza girdi. Merkez ilçelerin 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde belirledikleri ücret politikasına tepkiler büyüdü.

Ulus gazetesinden Cemal Emre Kurt'un haberine göre Sincan, Çankaya ve Keçiören’in ardından Yenimahalle de, kreş ücretlerine yüzde 100’ün üzerinde zam yaptı. Belediyeye bağlı 11 kreş bulunan Yenimahalle’de geçen yıl 3 bin 500 lira olan aylık ücrete yüzde 114 zam yapıldı.

Yeni ücret 7 bin 500 lira oldu. 1-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen kayıtlara yoğun ilgi olduğu belirtildi. İlçede 11 kreşten sadece birinde boş kontenjan bulunduğu öğrenildi. Çalışan anne-babalar özel kreşlerin cep yakan ücretlerinden kaçarken, belediyelerin fahiş zamlarıyla ne yapacağını şaşırdı. Zam oranlarının tekrar gözden geçirilmesi talep ediliyor.

yenimhallkres2.jpg

ZAMMA RAĞMEN YOĞUN İLGİ

Yenimahalle’de kamuya ait kreşleri tercih eden vatandaşlar bu yıl aylık 7 bin 500 lira ücret ödeyecek. Geçen yıl 3 bin 500 lira olan kreş ücretlerine bu yıl yüzde 114 zam yapıldı. Yetkililer, 11 kreş bulunan ilçede kayıt döneminin sona erdiğini ve vatandaşlardan yoğun ilgi gördüklerini söyledi.

Ankara’nın merkez ilçeleri arasında Keçiören’deki kreşler 8 bin 400 lira ücretiyle ilk sırada yer alırken; Yenimahalle 7 bin 500 liralık ücretle ikinci sırada yer aldı. Sincan ve Çankaya ise 7 bin lira ile üçüncü sırayı paylaştı. Altındağ ve Mamak ise aylık kreş ücretlerini 6 bin lira olarak belirledi.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.