EYT görüşmeleri başladı mı? EYT resmi gazetede yayınlandı mı? EYT açıklandı mı?

EYT görüşmeleri başladı mı? EYT resmi gazetede yayınlandı mı? EYT açıklandı mı?

Deprem nedeniyle meclis görüşmeleri ertelenen EYT meselesi, bugün meclis genel kuruluna geldi. İnsanlar ise, EYT görüşmeleri başladı mı? EYT resmi gazetede yayınlandı mı? EYT açıklandı mı? Sorularını sorarak meraklarını gidermeye çalışıyor.

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan’da medyana gelen ve 10 şehrin etkilendiği depremlerde binlerce vatandaşımız hayatını kaybederken on binlerce vatandaşımız yaralandı. Deprem sonrası hayatın hemen her alanında aksamalar yaşanırken EYT müjdesini bekleyen vatandaşların beklentisi de bir müddet durmak zorunda kalmıştı.

haber-3-001.jpg

Normal şartlarda depremin meydana geldiği pazartesi gününün hemen ertesi günü 7 Şubat’ta meclis genel kurulunda konuşulmaya başlanacak EYT meselesi depremle beraber beklemek zorunda kalmıştı. Deprem nedeniyle tatil edilen meclis genel kurulu bugün itibariyle toplanmaya başladı. Peki, EYT görüşmeleri başladı mı? EYT resmi gazetede yayınlandı mı? EYT açıklandı mı? EYT son dakika. Tüm detaylar haberimizde:

haber-1-001.jpg

EYT ERTELENDİ Mİ?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından tüm bakanlar ve milletvekilleri deprem bölgesine giderek yaraların sarılması noktasında çalışmalara başlamıştı. Meclis genel kurulu da 20 Şubat 2023 tarihine kadar tatil edilmişti. Dolayısıyla 7 Şubat Salı günü meclis genel kurulunda tartışılacak olan EYT meselesi görüşülemedi. Bildirilen açıklamada: “Milletvekillerimizin büyük bir çoğunluğunun deprem bölgesinde olması sebebiyle, siyasi partilerimizin mutabakatı ile TBMM çalışmalarına 28 Şubat 2023 tarihine kadar ara verilmesi kararlaştırılmıştır. Geçmiş olsun Türkiye’m” denilerek meclis çalışmalarının şubat ayı sonuna kadar olmayacağı bildirilmişti. Ak Parti cephesinden Mustafa Elitaş’ın bu mesajıyla EYT müjdesini bekleyenler biraz daha beklemek zorunda kalmıştı.

haber-2-001.jpg

EYT GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI MI?

Meclis genel kurulunun 28 Şubat’a kadar tatil edilmesiyle yasalaşması beklenen konular ileri bir tarihe ertelenmek zorunda kalmıştı. Herhangi bir şekilde iptal edilmesi söz konusu değilken, Mustafa Elitaş’ın paylaştığı bu bilgilere göre; başta EYT kanunu olmak üzere şubat ayı içerisinde meclis genel kurulunda görüşülmesi beklenen tüm konuların hayatın normale dönmesiyle mart ayından itibaren görüşülüp kanunlaştırılması bekleniyordu. Meclis genel kuruluna verilen aranın bugün itibariyle sona ermesi sonucu EYT’nin bugünlerde mecliste olması bekleniyor. Ayrıca EYT’nin mecliste görüşülüp karara bağlanıldıktan sonra Cumhurbaşkanının imzası ile resmi gazetede yayınlanması yine yüzbinlerce ilgili vatandaşlar tarafından bekleniyor.

Bedirhan Şahin - gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.