Evlilik maliyetleri cep yakıyor! En az maliyetli düğün 500 bin lira...

Evlilik maliyetleri cep yakıyor! En az maliyetli düğün 500 bin lira...

Söz, nişan ve düğün hazırlıklarıyla birlikte evliliğin maliyeti ortalama 500 bin TL'yi aşmaya başladı.

Yaz ayarının gelmesiyle düğünler hızla artarken, düğün maliyetleri de cep yakıyor. İstanbul'un düğün ekonomisi yıllık 6 milyar TL'yi aşan büyüklüğüyle dikkat çekiyor. Bu sezonun merkezi ise düğün alışverişinde akla ilk gelen yer olan Eminönü oldu. Düğün hazırlıklarının kilit noktası olarak kabul edilen bu semtteki maliyetler çiftleri şoka soktu.

BİN TL'YE AYNALI TEPSİ

İstanbul'un tarihi mekanlarından Şark Han'ın hemen altında bulunan dükkânlarda, düğünlerin vazgeçilmezi olan söz töreni için gerekli malzemeler satışa sunuluyor. Özellikle aynalı tepsi modelleri, bin TL gibi yüksek bir fiyat etiketiyle dikkat çekiyor. Ayrıca 2 adet yüzük kutusu 200 TL'ye, bir metrelik kurdele ise 100 TL'ye alıcı buluyor. İncili makas veya kurdeleler ise fiyatlarıyla 300 ila 400 TL arasında değişiyor. Diğer bir dükkanda ise 10 metrelik kurdeleler 70 TL'ye satılıyor.

HEDİYELİKLER 25 TL'DEN BAŞLIYOR

Törenlerde misafirlere dağıtılan mum, magnet, anahtarlık gibi hediyelikler 25 TL'den satışa sunuluyor. Eminönü'nde en uygun düğün malzemesi ise 5 TL'ye satılan kağıt şeritler oluyor, üzerinde "evleniyorum, mutluyum, yılın damadı/gelini, o kahve içilecek" yazıları yer alıyor.

ÖN REZERVASYONLAR YÜZDE 80 DOLULUK ORANI YARATTI

İstanbul Toplantı ve Düğün Salonu İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Adem Sönmez, yaz sezonu için yapılan ön rezervasyonlarla şehir genelindeki düğün salonlarının yüzde 80'inin dolu olduğunu belirtiyor. Şu anda İstanbul'da yaklaşık bin 300 düğün salonu bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.