Ev hanımı hobisini mesleğe çevirdi: Tarladan topluyor, işleyip satıyor

Ev hanımı hobisini mesleğe çevirdi: Tarladan topluyor, işleyip satıyor

Kalecikli Serpil Kurt, 6 yıl önce hobi olarak başladığı su kabağı işlemeciliğini işine çevirdi. Kurt, tarlasında yetiştirdiği su kabaklarını özenle işleyerek birbirinden güzel süs eşyalarına dönüştürüyor.

Serpil Kurt, Kalecik’e bağlı Buğra Köyü’nde, kendi tarlasında yetiştirdiği su kabaklarını, el emeğiyle işleyerek birbirinden özel süs eşyalarına dönüştürüyor. 6 yıl önce hobi olarak başladığı su kabağı işlemeciliğini işine çeviren Kurt, ürünlerini yerel pazarlarda ve çeşitli etkinliklerde açtığı stantlarda sergileyip satıyor. Doğal tasarımlarıyla dikkat çeken ürünleri, hem ev dekorasyonunu süslüyor hem de hediyelik eşya olarak tercih ediliyor. Kızı boyama aşamasında Kurt’a yardımcı olurken, eşi ise delme ve oyma aşamasında eşlik ediyor. Ailesinin desteği ile ortaya çıkardığı ürünleri çevresinde büyük beğeni topluyor.

su-kabagi-3.jpg

“3 YILDIR EVİMDE YAPIYORUM”

Su kabağı işlemeciliği serüvenine 6 yıl önce halk eğitim merkezinde hobi olarak başladığını ifade eden Serpil Kurt, zamanla işi haline geldiğini söyledi. İlk yıllarda sadece keyif aldığı bir uğraş olan işin, zamanla hem zihinsel rahatlama hem de üretken bir alan sunduğunu sözlerine ekleyen Kurt, “İlerleyen dönemlerde baktım hoşuma gitti, daha fazla yapmaya başladım. Ürünlerimi yaklaşık 3 yıldır evimde yapıyorum. 2 yıldır da festival ve fuarlarda ürünlerimin tanıtımını yapıyorum” ifadelerin kullandı.

su-kabagi-5.jpg

“KABAKLARIMI KÖYDE YETİŞTİRİYORUM”

Kalecik’e bağlı Buğra Köyü’nde, kendi tarlasında su kabaklarını yetiştirdiği söyleyen Kurt, ürünlerinin üretim süreci hakkında şunlardan bahsetti:

“Su kabaklarımı kendim köyde yetiştiriyorum. Ardından içlerinde en uygun olan kabakları seçiyorum. Bunun akabinde kabakları kurutma aşamasına geçiyorum. Yaklaşık 3 ay gibi bir sürede kabaklarım kurumuş oluyor. Hazır hale gelen kabaklara ne yapacağımı karar verdikten sonra, oyma, kesme ve delme işlemlerini yapıyorum. Ardından üründen beklentimize göre boama, ışıklandırma, süsleme gibi işlemlerini tamamlayarak satışa hazır hale getiriyoruz.”

su-kabagi-2.jpg

“SÜS EŞYALARI YAPIYORUM”

Kabakları sanatıyla birleştiren Kurt, çeşitli dekoratif ürünler yapıyor. Kendisinin el emeğiyle hazırladığı teraryumlar, lambaderler gibi süs eşyaları her biri kendine has özgün bir tasarımı ile olarak öne çıkıyor. Kurt'un bu özel çalışmaları ile kabakları estetik bir sanat eserine dönüştürerek hem fonksiyonel hem de görsel olarak etkileyici ürünler sunuyor. Her birini özenle yaptığını söyleyen Kurt, “Su kabaklarından süs eşyaları yapıyorum. Çalışmalarımın her birini özenle yapıyorum. Hepsinde başka bir tasarım var ve birbirinden özel parçalar. Kişiye özel hediye arayanlar da tercih ediyor” dedi.

su-kabagi-4.jpg

“EN BÜYÜK DESTEKÇİM AİLEM”

Bu süreçte ailesinden büyük destek gördüğünü aktaran Kurt, su kabağı işçiliğini şu anda ailesiyle birlikte devam ettiğini aktardı. Özellikle eşinin her zaman yanında olduğunu vurgulayan Kurt, bu süreçte çevremden her zaman olumlu dönüşler aldım. Ancak en büyük destekçim ailemdi. Her zaman yanımda oldular” dedi. Kızına da sanatı öğrettiğini belirten Kurt, “Kızım şu an daha çok boyama işlemiyle ilgileniyor, birlikte çalışmaktan büyük keyif alıyoruz. Ailece el emeğiyle ürettiğimiz ürünleri satarak ev ekonomimize katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

su-kabagi-6.jpg

“HAYALLERİNİZDEN VAZGEÇMEYİN”

Kadınlara seslenen Kurt, “Sizlerin aracılığı ile buradan kadınlara şunları söylemek istiyorum. Her ne olursa olsun, istedikleri şeyin peşinden gitsinler. Özellikle ev hanımları kendilerine bir hobi edinsin. İlerleyen zamanlarda görecekler ki, yapmış oldukları iş hem kendilerine hem de ailesine iyi gelecek. Çünkü bu tarz hobiler stresinizi alacak ve hayata daha pozitif bakmanızı sağlayacak. Önemli olan yaptığınız işin küçüklüğü veya büyüklüğü değil hayatınıza bıraktığı etki” diyerek kadınları, hayallerinin peşinden koşmaları konusunda yüreklendirdi.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.