Estergon Kalesi nerede, nasıl gidilir, ücretli mi, müze hangi günlerde açık?

Estergon Kalesi nerede, nasıl gidilir, ücretli mi, müze hangi günlerde açık?

Ankara’da gezilecek yerler arayan insanların öncelikli rotalarından biri olan Estergon Kalesi, 2005 yılında Keçiören’de hizmete açıldı. Peki Estergon Kalesi nerede, nasıl gidilir, müze giriş saatleri ne, ücretli mi, müze hangi günlerde açık?

Gerek manzarasıyla, gerek bünyesinde bulundurduğu birçok imkânla insanların dikkatini çeken Estergon Kalesi’ne nasıl ulaşım sağlanacağı merak ediliyor. Estergon Kalesi, bünyesinde bulundurduğu restoran, seyir terası ve en çok da müzesiyle insanların ilgisini çekiyor. Peki, Estergon Kalesi nerede, nasıl gidilir, müze giriş saatleri ne, ücretli mi, müze hangi günlerde açık?

ESTERGON KALESİ NEREDE?

Estergon Kalesi, Keçiören Belediyesi sınırları içerisinde bulunuyor. Fatih Caddesi’nde konumlanan Estergon Kalesi, bulundurduğu özelliklerle insanların ilgisini çekiyor. İçerisinde geleneksel Türk motiflerinin bulunduğu yapı olan Estergon Kalesi’nin restoran bölümünde hem yemek yiyip hem eşsiz Başkent manzarası izlenebiliyor. Müze katında sergilenen motifler ile insanları eski Türk kültürüne götüren müze yerli, yabancı herkesin dikkatini çekiyor.

estergon-kalesi-nerede-nasil-gidilir-muze-giris-saatleri-ne-muze-hangi-gunlerde-acik.jpg

ESTERGON KALESİ’NE NASIL GİDİLİR, ÜCRETLİ Mİ?

Estergon Kalesi’ne gitmek isteyen vatandaşlar kendi şahsi araçlarıyla Keçiören Fatih Caddesi istikametine gitmeleri gerekiyor. Aynı zamanda toplu taşıma ile ulaşım sağlamak isteyen vatandaşlar ise Fatih Caddesi adresine giden toplu taşıma araçlarını kullanabiliyor. müzeye girişler ücretsiz bir şekilde yapılıyor.

İşte Fatih Caddesi’nden geçen otobüs hat numaraları:

440-5, 442-A, 486, 486-6, 487, 487-3

estergon-kalesi-nerede-nasil-gidilir-muze-giris-saatleri-ne-muze-hangi-gunlerde-acik-1.jpg

MÜZE HANGİ GÜNLER AÇIK, GİRİŞ SAATLERİ NE?

İnsanlar, Estergon Kalesi müze bölümüne haftanın her gün giriş yapılabiliyor. Saat 09.30 ile 22.00 arasında müze gezisi yapılabiliyorken, günün her saatinde kalenin bünyesinde bulundurduğu diğer imkanlardan da faydalanılabiliyor. İnsanlar Estergon Kalesi’ne gittiklerinde hem kültürel bir gezi hem de eşsiz Ankara manzarasında yemek yiyebiliyor. Estergon Kalesi müzesi kalenin ikinci katında yer alıyor. Müzeye çıkmak için kullanılan merdivenlerde ise yine eski Türk kültürünü yansıtan motifler bulunuyor.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.