Esnaf memnun: Ankara Kalesi yaz sezonunu yoğun geçirdi

Esnaf memnun: Ankara Kalesi yaz sezonunu yoğun geçirdi

Ankara Kalesi yapılan düzenlemeler ve güvenlik önlemleriyle turizmin gözde noktası haline geldi. Kale esnafı sezonun oldukça bereketli geçtiğini belirtiyor.

Ankara Kalesi’nde turizm sezonu hareketli geçti. Ulus’a konuşan kale esnafları yapılan ışıklandırma çalışmaları ve düzenlenen gezi etkinlikleri ile beraber yerli ve yabancı turist sayısının oldukça arttığını ifade etti. Bir kale esnafı, “Bu sene oldukça bereketli geçti. Bunda Büyükşehir’in kale için yaptığı düzenleme ve gezilerin katkısı büyük oldu. Kale’nin çehresi değiştikçe turist akını oluşmaya başladı. En önemli adım ise güvenliğin sağlanması oldu. Özellikle yerli turistlerde bir güvenlik problemi düşüncesi vardı. Şu anda bu algılar da kırılmış bir şekilde oldukça çok ziyaret ediyorlar. Yapılacak çalışmalarla bu ilginin artacağını düşünüyoruz” dedi.

dfghjkkhjghfd-001.jpg

SEZON HAREKETLİ GEÇTİ


Ankara Kalesi, bu yıl turizm sezonunda yoğun bir ilgiyle karşılaştı. Özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistler kaleyi ziyaret ederek bölgedeki esnafın yüzünü güldürdü. Kalenin tarihi ve kültürel mirasıyla dikkat çekmesi, yapılan etkinlikler ve tanıtım çalışmaları sayesinde turist akınına uğradı. Kale esnafı, önceki yıllara göre daha hareketli bir sezon yaşadıklarını ve bu artan turist sayısının işlerine olumlu yansıdığını belirtti. Ziyaretçilerin kaleye olan ilgisi hem bölge turizmine hem de yerel ekonomiye büyük katkı sağladı.

fdghjjghgdfdgg.jpg

ÇALIŞMALAR ETKİLİ OLDU

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kale çevresinde gerçekleştirdiği ışıklandırma, gezi organizasyonları ve restorasyon çalışmalarını, turist sayısındaki artışın ana nedenlerinden biri olarak gösteren bir kale esnafı “Bu yıl Ankara Kalesi’nde işlerimiz önceki yıllara göre çok daha iyi geçti. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ışıklandırma ve düzenleme çalışmaları sayesinde kalenin çehresi tamamen değişti. Özellikle akşam saatlerinde kaleye gelen turist sayısında ciddi bir artış var. Yapılan gezi etkinlikleri de hem yerli hem yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Kalenin bu yeni haliyle turizme kazandırılması işimizi olumlu etkiledi, bu çalışmalara devam edilirse ziyaretçi sayısının daha da artacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

fdghjkkhjgh.jpg

GÜVENLİK ALGISI DEĞİŞTİ

Esnaflar tarafından, kale çevresine yerleştirilen güvenlik kameraları, daha fazla güvenlik personeli bulundurulması ve aydınlatma çalışmalarının yapılması kaleye olan ilgiyi yeniden arttırdığı belirtildi.

Kale esnafları bu gelişmeyi şu sözlerle dile getirdi:

“Kale’nin çehresi değiştikçe turist akını oluşmaya başladı. En önemli adım ise güvenliğin sağlanması oldu. Özellikle yerli turistlerde bir güvenlik problemi düşüncesi vardı, şu anda bu algı kırıldı ve ziyaretçi sayısı hızla arttı.” Esnaflar, yapılan bu iyileştirmelerin ve alınan tedbirlerin kaleye olan ilgiyi daha da artıracağını düşünüyor.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.