Eski İYİ Parti ilçe başkanına silahlı saldırıda iddianame hazırlandı

Eski İYİ Parti ilçe başkanına silahlı saldırıda iddianame hazırlandı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde eski İYİ Parti İlçe Başkanı Hüseyin Ergen'in silahlı saldırıda yaralanmasıyla ilgili 6'sı tutuklu 8 sanık hakkında iddianame hazırlandı.

Eski İYİ Parti Manavgat İlçe Başkanı Hüseyin Ergen (fotoğraftaki) 31 Ocak'ta Side Mahallesi'ndeki evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda yaralandı.

Jandarma, bölgede ve güzergahlarda güvenlik kameralarını incelemeye aldı. 14 saatlik çalışma sonucunda olayda kullanılan araç tespit edildi.

Operasyonda Kemer ilçesinde yakalanan araç sürücüsü Ergün Göreayı (24) tutuklandı.

Araştırmalarını sürdüren ekipler, 8 Şubat'ta silahlı saldırıyı gerçekleştirdiği tespit edilen Selahattin Oğuz (47) ve yardım eden Remzi Ulu'yu da (39) yakaladı.

Gözaltına alınan şüphelilerden Selahattin Oğuz, sevk edildiği sulh ceza hakimi tarafından tutuklanırken, Remzi Ulu adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

KURT ÇİFTİNİN AZMETTİRİCİ OLDUĞUNU İTİRAF ETTİ

Yaralanan Hüseyin Ergen'i 9 Şubat'ta sosyal medya uygulaması üzerinden arayan ve Selahattin Oğuz'un akrabası olduğunu öne süren bir kişi, olayı otel sahibi Yahya Kurt (fotoğraftaki) ve eşi Ayşen Kurt'un (fotoğraftaki) para karşılığı yaptırdığını söyleyip, aynı uygulama üzerinden video ve fotoğraf gönderdi.

Adı tespit edilemeyen kişi, olayı planlayan Ahmet Çelik'in (41) Kemer ilçesinde jandarmaya teslim olacağını ve video ile diğer belgeleri teslim edeceğini söyledi.

Aynı gün Ahmet Çelik, Kemer'e bağlı Beldibi Jandarma Karakolu'na giderek teslim oldu. Manavgat'ta jandarmaya ifade veren şüpheli Ahmet Çelik, azmettiricinin Yahya Kurt olduğunu iddia etti.

OTEL SAHİBİNE GÖZALTI

Hüseyin Ergen'in öldürülmesi için Yahya Kurt'un kendisine para teklif ettiğini, bu sırada yanında Yusuf Akbaş (31) ve Furkan Enes Derinçay'ın da (29) bulunduğunu öne süren Ahmet Çelik, kendisinin bu olay için önce 20 milyon lira, sonra da 10 milyon lira istediğini iddia etti.

Ahmet Çelik, Selahattin Oğuz'a silahlı saldırıyı gerçekleştirmesi için talimat verdiğini, saldırının ardından görüştüğü Yahya Kurt'un parayı çok bulup, kendisine 3 milyon lira teklif ettiğini anlattı. Ahmet Çelik, Yahya Kurt ile para konusunda anlaşmazlık yaşadıktan sonra karakola teslim olduğunu söyledi.

Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla jandarma ekipleri Ahmet Çelik'in görüşmede yanında bulunan Yusuf Akbaş ve Furkan Enes Derinçay'ı yakalarken, otel sahibi Yahya Kurt'u da evine düzenledikleri operasyonla gözaltına aldı. Şüpheliler, jandarmadaki işlemlerinin ardından sağlık raporları alınarak adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından Ahmet Çelik, Yusuf Akbaş, Furkan Enes Derinçay ve Yahya Kurt, sevk edildikleri hakimlik tarafından 'Tasarlayarak öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.