Esad'dan normalleşme adımı: Türkiye ile görüşmelere açığız

Esad'dan normalleşme adımı: Türkiye ile görüşmelere açığız

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Türkiye ile normalleşmeye yeşil ışık yaptı. Esad, "Suriye-Türkiye ilişkilerine yönelik tüm girişimlere açıktır" dedi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Özel Temsilcisi Alexander Lavrentiev ile görüştü. Esad, Suriye-Türkiye ilişkilerine yönelik yaptığı açıklamalarda dikkat çekti.

Görüşmeye dair Suriye Devlet Başkanlığı Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre Esad, Suriye-Türkiye ilişkilerini iyileştirmeye yönelik her türlü çabanın temelinin 'Suriye'nin egemenliğine saygı duyulması' olduğunu dile getirdi.

"SURİYE TÜM GİRİŞİMLER AÇIKTIR"

Esad'ın görüşmede, "Suriye, ülkenin tüm toprakları üzerindeki egemenliğiyle terör ve terör örgütleriyle mücadeleyi temel alan, Suriye-Türkiye ilişkilerine yönelik tüm girişimlere açıktır" dediği belirtildi.

Lavrentiev'in ise Türkiye ile Suriye ilişkilerine yönelik tüm girişimleri desteklediklerini belirterek, "Arabuluculukların başarısı için koşulların her zamankinden daha uygun olduğunu görüyoruz. Rusya müzakereleri ilerletmek için çalışmaya hazırdır. Amaç, Suriye ile Türkiye arasındaki ilişkileri yeniden tesis etmeyi başarmaktır" şeklinde konuştuğu aktarıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.