Ersin Tatar ne kadar bağış yaptı?

Ersin Tatar ne kadar bağış yaptı?

500’ü üstün radyoda ve 8 televizyon kanalında yayınlanan depremzedelere yardım programında KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da bağış yaptı. Peki, Ersin Tatar ne kadar bağış yaptı?

Depremzedelere yardım kampanyasında KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın ne kadar bağışta bulunduğu merak ediliyor. Peki, Ersin Tatar ne kadar bağış yaptı? İşte yanıtı:

ersin tatar ne kadar bağış yaptı diye merak edenler için fotoğrafı

ERSİN TATAR NE KADAR BAĞIŞ YAPTI?

Türkiye’nin önde gelen 8 tv kanalının ve 500’ü aşkın radyonun ortak yayınında depremzedelere destek olmak için AFAD ve Kızılay’a bağış toplanıyor. Ortak yayına telefonla katılan isimler bağış miktarlarını canlı yayında ilan ediyor. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da bu yayına katılarak bağışta bulundu.

Depremzedelere yardım yayınında Ersin Tatar 3 maaşını bağışladığını açıkladı.

ersin tatar kimdir diye soranlar için fotoğrafı

ERSİN TATAR KİMDİR?

Ersin Tatar, 1960 yılında Kıbrıs’ın merkezi Lefkoşa’da dünyaya geldi. Anne tarafından ailesi Müftü Hakkı efendiye ve ondan da ötesine kadar uzanır.

Ersin Tatar siyasetin içine doğdu, siyasetle birlikte büyüdü. Tatar, İlk ve orta eğitimini Kıbrıs’ta, Lise ve Üniversite eğitimini ise İngiltere’de tamamladı. Ersin Tatar, 8 Ocak 2018’de yapılan milletvekilliği seçiminde 3’üncü kez Parlamento’ya girme hakkını kazandı.

Tatar, aynı yıl Ekim ayında gerçekleştirilen UBP Kurultayı’nda Genel Başkan seçildi. 8 Mayıs 2019’da koalisyon hükümetinin istifa etmesi üzerine yeni hükümeti kurmakla görevlendirildi ve hükümeti kurarak 22 Mayıs 2019’de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı oldu.

Ersin Tatar, aktif politikanın yanı sıra pek çok sivil toplum kuruluşu, dernek ve kulüpte de görev yaptı. Tatar, 1997-2001 yılları arasında İstanbul Kıbrıs Türk Kültür Derneği, 2001-2003 yılları arasında ise Yenicami Ağdelen Spor Kulübü’nde (YAK) Başkanlıklarını yürüttü.

Ersin Tatar, ilk turu 11 Ekim, ikinci turu 18 Ekim 2020’de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 5’inci Cumhurbaşkanı oldu. Ersin Tatar, 23 Ekim 2020’de yemin ederek ve görevi 4. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’dan devralarak, Cumhurbaşkanlığı görevine başladı.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.