Erimtan Müzesi nerede, nasıl gidilir?

Erimtan Müzesi nerede, nasıl gidilir?

Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi ev sahipliğinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı sponsorluğunda 30 Eylül’de açılan Aphrodisias-Ara Güler sergisi yoğun ilgi görüyor. Peki, Erimtan Müzesi nerede, nasıl gidilir?

Ara Güler Müzesi’nin Erimtan Müzesi’nde kurulan Ankara’daki ilk sergisi “Aphrodisias-Ara Güler” ziyaretçilerden tam not alırken, sergi UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmiş olan Geyre Köyü ve civarında farklı zamanlarda çekilmiş fotoğraflardan oluşuyor. Peki, Erimtan Müzesi nerede, nasıl gidilir?

erimtan-muzesi-nerede-nasil-gidilir-2.jpg

APHRODİSİAS ARKEOLOJİK ALANI VE GEYRE KÖYÜ’NE YOLCULUK

Ara Güler Müzesi’nin Ankara’daki ilk sergisi “Aphrodisias-Ara Güler” sergisi zamanda yolculuk yapma imkanı sağlarken, serginin ana gövdesini Ara Güler’in 1958 yılında Geyre Köyü’ne tesadüf eseri gitmesinin ardından, 90’lı yılların başına kadar her fırsatta ziyaret ettiği, bugün Aphrodisias Arkeoloji Alanı olarak tescilli ve UNESCO Dünya Miras Listesine de girmiş olan Geyre Köyü ve civarında farklı zamanlarda çekilmiş fotoğraflar oluşturuyor. Ayrıca Ara Güler’in Aphrodisias ile ilgili karanlık oda baskıları, fotoğraflarla ilgili uluslararası süreli ve ajans yazışmaları, Ara Güler’in çalışma notları ve kitap maketi gibi eserler de sergileniyor. 30 Eylül 2022 tarihinde Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi ev sahipliğinde açılan ve Pazartesi günleri hariç her gün 10.00 ila 18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilen sergi 28 Şubat 2023 tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Sergi kapsamında söyleşiler ve eğitim atölyeleri de gerçekleştirilecek.

erimtan-muzesi-nerede-nasil-gidilir-3.jpg

ERİMTAN MÜZESİ NEREDE NASIL GİDİLİR?

2015 yılının ilk çeyreğinde Ankara’nın en eski yerleşim yerlerinden olan Kale Meydanı’ndaki üç eski Ankara evinin, tarihi ve mimari değerleri korunarak müzeye dönüştürülmesiyle kurulan Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi, Gözcü Sokak, No:10 Altındağ’da yer alıyor. Müzenin iletişim numarası 0 312 311 04 01, internet adresi ise www.erimtanmuseum.org adresidir. Müzeye toplu taşıma ile gitmek isteyen vatandaşlar 145-7, 185-7, 309, 343, 352, 355, 375, 439 ve 482-7 numaralı otobüsler ile ulaşım sağlayabiliyor.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.