Erdal Eren kimdir? Erdal Eren nereli ve kaç yaşında?

Erdal Eren kimdir? Erdal Eren nereli ve kaç yaşında?

1980 darbesi sonrası idam edilen isimlerden biri olan Erdal Eren, son zamanlarda merak edilen isimler arasında yer alıyor. Erdal Eren kimdir? Erdal Eren nereli ve kaç yaşında? Sorgulamaları yapılıyor. İşte, Erdal Eren’i sizin için araştırdık.

1980 darbesi sonrası idam edilen isimlerden biri olan Erdal Eren, insanlar tarafından merak edilen konuların başında yer alıyor. Erdal Eren, son zamanlarda en merak edilen isimler arasında. İnsanlar, Erdal Eren kimdir, nereli ve kaç yaşında sorularının cevaplarını arıyor. Bizde sizin için Erdal Eren’i araştırdık. Peki, Erdal Eren kimdir? Erdal Eren nereli ve kaç yaşında? İşte tüm ayrıntıları:

erdaaaal-001.jpg

ERDAL EREN KİMDİR?

Erdal Eren, 25 Eylül 1961 senesinde Giresun ilinin Şebinkarahisar ilçesinde dünyaya geldi. Hayatının belirli bir kısmını doğduğu yerde geçiren Eren, daha sonra Ankara’ya geldi. Ankara’da eğitimine devam ettiği sıralarda Türkiye Devrimci Komünist Partisi’ne üye oldu. Örgüt çatısı altında çeşitli eylemlere katılan Erdal Eren, 2 Şubat 1980 günü askerle çıkan arbede sırasında İnzibat Er Zekeriya Önge’yi öldürdüğü iddiası ile yargılanmaya başlandı. 19 Mart 1980’de idam hükmü giyen Erdal Eren, 12 Eylül darbesi sonrası idam edildi.

lkdjsfhlkjhsgadfadgh.jpg
Her ne kadar Erdal Eren’in yaşı dolayısıyla kararın bozulması noktasında karara itiraz edilse de, dönemin yöneticileri bu kararı bozmadı. Ayrıca Eren'in babası 21 Kasım 1980'de Kenan Evren'e yazdığı mektupta suç tarihinde oğlunun 18 yaşını 3 ay geçtiğini ifade etse de karar, son olarak 12 Aralık 1980'de Kenan Evren başkanlığındaki Millî Güvenlik Konseyi tarafından onaylandı. Erdal Eren 13 Aralık 1980 günü Ulucanlar Cezaevi'nde asılarak idam edildi.
Mezarı, Ankara Karşıyaka mezarlığındadır.

Bedirhan Şahin / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.