En iyi doğal leke çıkarma yöntemleri nelerdir?

En iyi doğal leke çıkarma yöntemleri nelerdir?

Kıyafetlerden ya da herhangi bir kumaş yüzeyine leke bulaşması oldukça sık rastlanan bir durumdur. Peki, en iyi doğal leke çıkarma yöntemleri nelerdir?

Bazen lekeler kıyafetlere yerleşir ve sert kimyasallar her zaman en iyi seçenek değildir. Peki en iyi doğal leke çıkarma yöntemleri nelerdir? İşte yanıtları:

EN İYİ DOĞAL LEKE ÇIKARTICI 4 YÖNTEM

Dolaplarınız ve çekmeceleriniz, muhtemelen sahip olduğunuzu bile bilmediğiniz leke çıkarıcı ürünlerle dolu. İşte bu haberin konusu, sert kimyasal temizlik ürünleri kullanmadan zorlu lekeleri organik yöntemler kullanarak nasıl çıkarabileceğinizle ilgili. İşte bulduğumuz en iyi doğal leke çıkarma yöntemlerinden bazıları:

doğal leke çıkarma yöntemleri için malzemeler

KABARTMA TOZU

Kabartma tozu birçok kullanım alanına sahiptir, ancak zorlu lekeleri çıkarmada mükemmel bir şekilde çalışır. Kabartma tozu hafif alkalidir, bu nedenle gres, sıvı yağ, sos gibi güçlü lekeleri hatta kusmuk ve dışkı gibi lekeleri kesebilir. Kabartma tozu, az miktarda su eklenirse bir macun haline de getirilebilir. Bu, duvarlarınıza zarar vermeden veya boyayı çıkarabilecek ve herhangi bir sert malzeme kullanmadan mum boya izleri gibi şeylerden kurtulmak için mükemmel bir yöntemdir.

doğal leke çıkarma yöntemleri için tuz kabartma tozu

BEYAZ SİRKE

Beyaz sirke aklınıza gelebilecek hemen her lekeyi çıkarır ve kimyasal bazlı ürünlere mükemmel bir alternatiftir. Ancak asit bazlı olduğu için belirli yüzeylerde dikkatli kullanılmalıdır. Lekeyi ıslatarak başlayın ve bulaşık makinesi deterjanının bir kısmını hafifçe ovmaya başlayın, ardından lekeyi ovalar gibi bir buz küpüyle lekenin üzerine sürün. Sirkenin asidi lekeyi kesecektir. Bu işlem tamamlandıktan sonra normal şekilde çamaşır yıkamaya devam edin.

en iyi doğal leke çıkarma yöntemleri arasında bulunan limon

TUZ

Tuz, hemen hemen her yerde bulunabildiği için mükemmel bir doğal leke çıkarıcıdır. Lekenin üzerine tuz dökün ve tuzun tüm yağı emmesi için bırakın, ardından lekeyi nemli bir peçeteyle silin.

Tuz ayrıca renkleri aydınlatmak için de kullanılabilir. Bu nedenle düzenli olarak giydiğiniz renkli giysileriniz varsa, solmakta olan gardırop ürünlerinizi yenilemek için bunları tuzlu su solüsyonunda

doğal leke çıkarma yöntemleri ile leke çıkarma görüntüsü yıkayın.

LİMON SUYU

Limon suyu mükemmel bir leke çıkarıcı olmasına rağmen, çamaşır suyu ile aynı özelliklere sahip olabileceğinden dikkatli kullanılmalıdır. Özellikle beyaz çamaşırlarda harika bir temizlik maddesidir. Dondurma, mama veya gerçekten dirençli meyve lekesi gibi lekeleri çıkarmak için limon suyu kullanılabilir. Bu lekeleri çıkarmak için lekeyi ıslatın ve limon suyuyla kaplayın. Lekenin ne kadar kötü olduğuna bağlı olarak yaklaşık 30 dakika bekletin. Ardından normal şekilde durulayın ve yıkayın.

bulaşık deterjanı ile leke çıkarma

BULAŞIK DETERJANI DA LEKELERİ ÇIKARIR MI?

Bulaşık deterjanı, yağı parçalamak için tasarlandığından yağlı yiyeceklerle lekelenmiş giysileri çıkarmada gerçekten iyidir. Lekeleri bulaşık deterjanıyla çıkarmak için, lekeyi çıkartmak istediğiniz noktaya az miktarda püskürtün ve bir fırça veya süngerle ovalamaya başlayın. Ardından her zamanki gibi durulayın ve yıkayın.

KURUDUKTAN SONRA LEKE ÇIKARILABİLİR Mİ?

Giysi kuruduktan sonra lekeyi çıkarmak mümkündür, ancak lekeye oluştuktan hemen sonra müdahale etmek ve lekenin istediğiniz gibi çıkarıldığından emin olana kadar giysi kurutulmamalıdır.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.