Emperyalizm dayatıyor: Çocukların beyinleri iğdiş ediliyor

Emperyalizm dayatıyor: Çocukların beyinleri iğdiş ediliyor

Cumhuriyet Kadınları Derneği Çayyolu Şube Yönetim Kurulu üyesi Hatice Şafak, ‘Medyada Sahte Kadın, Sahte Aile, Sahte Yaşam Kuşatmasına Son!’ başlığıyla gerçekleştirdikleri imza kampanyasını anlattı

Cumhuriyet Kadınları Derneği yöneticisi Hatice Şafak, daha ilkokul çağındaki çocukların beyinlerinin, kendi tarihini ve kültürünü öğrenmeden, akıllı telefonlarla, televizyon dizileriyle emperyalizmin dayattığı kültür hegemonyası altında iğdiş edildiğini vurguladı.

Değerlerinden uzaklaşmış toplumların bağımsızlıklarının da tehlikeye girdiğini söyleyen Şafak, hiç vakit kaybetmeden harekete geçmenin, bir an önce adımlar atılmasını sağlamanın ailelerin sorumluluğu olduğunu kaydetti.

"SAHTE YAŞAM KUŞATMASINA SON"

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Çayyolu Şube Yönetim Kurulu üyesi Hatice Şafak, hafta başında başlattıkları ‘Medyada Sahte Kadın, Sahte Aile, Sahte Yaşam Kuşatmasına Son!’ masa çalışmalarını ve imza kampanyasını Aydınlık'a anlattı.

GENÇ NESİLLERİMİZ YABANCILAŞTIRILDI

Bugünkü noktaya nasıl gelindiğini değerlendiren Hatice Şafak, 1989 yılından sonra özel kanallarla tanışıldığını hatırlatarak, "Cumhuriyetin kuruluş ilkeleri ve aile yapımız 1989 yılına kadar belli ölçüde korunmuş olsa da o tarihten sonra, bugüne, sistematik bir biçimde kültürümüzden ve tarihi gerçeklerimizden uzak, Batı özentisi programlar, diziler ve filmlerle geldik."

LGBT PROPAGANDASI

"Görsel basınla emperyalizmin sistematik algı operasyonu, günümüzde meyvelerini vermeye başladı. Genç nesillerimiz, kendi topraklarımızda yaşadığımız pratiğin içinden bin yıllardır gelen kültürümüze, sanatımıza ve tarihimize yabancılaştırıldı. Hatta bize dayatılan LGBT propagandası ile kendi bedenine dahi yabancılaşmış Batı kültürünü, çağdaşlaşma olarak ilan ettiler."

Emperyalizm, sömürge araçlarını güçlendirmek için ulus devletleri çağdışı göstererek, bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde vakıflar ve sivil toplum örgütlerine milyonlarca dolar harcıyor. Teknolojinin gelişmesi ile görsel basın günümüzde önemli bir yer edindi.

Daha ilkokul çağındaki çocukların beyinlerinin, kendi tarihini ve kültürünü öğrenmeden, akıllı telefonlarla emperyalizmin dayattığı kültür hegemonyası altında iğdiş edilmesine izin veriliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.