“Emlakçılar zor günümüzde yanımızda olsun”

“Emlakçılar zor günümüzde yanımızda olsun”

Kahramanmaraş’ta gerçekleşen iki büyük yıkıcı depremin ardından deprem bölgesinde evini kaybeden depremzedeler, emlakçılardan hizmet-komisyon ücretinin alınmamasını talep ediyor.

6 Şubat 2023’de bir gün içerisinde Kahramanmaraş’ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde gerçekleşen deprem, şiddetini 10 çevre ilde hissettirdi. Birçok binalar yıkılırken, binlerce can kaybı yaşandı. Yaralılar zarar görmeyen hastanelerde ve çevre illerdeki hastanelerde tedavi altına alındı.

Türkiye, deprem bölgesinde tüm imkanlarıyla seferber olurken, 4’üncü seviye alarm çağrısına dünyanın çeşitli ülkeleri kayıtsız kalmadı. Birçok ülke ve ünlü isimler maddi yardım yaparken, arama- kurtarma timleri de Türkiye için yola çıktı. Arama-kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdüğü deprem bölgesinde, enkaz altında kalan vatandaşların yakınları ise umulu bekleyişlerini sürdürüyor.

emlak.jpg

10 BİNİN ÜZERİNDE BİNA YIKILDI

Şiddetini 10 ilde gösteren depremde birçok bina yıkılarak kullanılamaz hale geldi. Acil olarak evsiz kalan depremzedeler çadır ve konteyner kentler kuruldu. Çadır ve Konteyner kentlerde kalmayı tercih etmeyen vatandaşlar ise, çevre illerdeki yakınlarının yanına gittiler.

EMLAKÇILAR KOMİSYON ALMASIN

Deprem nedeniyle bölgede ağır bir yıkım var. Vatandaşlarımızın çoğu bölgede kurulan geçici çadır ve konteyner kentlerde kalıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, deprem bölgesinin inşasının 1 yıl içerisinde biteceğini söyledi. Depremzedeler yeni ev arayışlarına girerken, ülkemizde yaşanan büyük felaketin ardından emlakçıların “hizmet-komisyon ücreti” almamasını talep ediyor.

emlakciiii.jpg

ODA BAŞKANI HAKAN AKÇAM’DAN AÇIKLAMA

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, Ankara’da ev kiralamak ya da satın almak isteyen depremzedelerden hizmet-komisyon ücreti almama kararı aldıklarını belirtti. Ev sahiplerinin fırsatçılık yapmamaları gerektiğini belirten Akçam, “Ankara emlak danışmanları olarak depremzede vatandaşlarımızdan, Ankara'da ev kiralamak ya da satın almak isteyenlerden hizmet-komisyon ücreti almama kararı aldık. Daire sahiplerinden de duyarlı olmalarını bekliyoruz. Fırsatçılık yapıp daire kira ve satış fiyatlarını yükseltmesinler. Gerek emlak danışmanlarımız gerekse daire sahiplerinden fırsatçılık yapanlar olursa onlarla ilgili gerekli işlemlerin yapılmasını sağlayacağız” ifadelerinde bulundu.

depmremmm.jpg

DEPREMZEDELERDEN KOMİSYON ALINMASIN

Bir depremzede vatandaş Akçam’ın açıklamalarını takdir ederek, “Hala birçok emlakçılar komisyon ve hizmet ücreti talep ediyor. Emlakçı, kiralık daireyi komisyon bedeli almadan kiralamadı. Deprem felaketinden sonra evlerimiz ve işyerlerimiz yıkıldı. Yeni bir hayat kurmak zorundayız. Devletimiz tüm imkanlarıyla seferber olmuş durumda. Fakat bazı insanlar bu felaketi fırsata çevirmiş durumda. Bölgede kira bedelleri yükseldi. Lütfen emlakçılar bu kötü günümüzde yanımızda olsun. Depremzedelerden komisyon alınmasın” dedi.

Eray Zobu / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.