Emlak uzmanları uyarıyor: Evi görmeden kapora vermeyin

Emlak uzmanları uyarıyor: Evi görmeden kapora vermeyin

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, konut satış sitelerindeki sahte ilanlara dikkat çekti. Akçam, "Evi görmeden kapora göndermeyin” dedi. Emlak sektöründe dolandırıcılık vakalarının son dönemde arttığı biliniyor

Üniversite eğitimi için farklı şehirlere gitmeye hazırlanan öğrencilerin kiralık ev arayışında konusunda dikkatli olmaları büyük önem taşıyor. Öğrenci konutlarında artan dolandırıcılık şikâyetleri hakkında Ulus’a özel açıklamalarda bulunan Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, özellikle internet üzerinden sahte ilanlarla, inşaat halindeki veya mevcut olmayan konutların proje fotoğraflarını kullanarak dolandırıcılık yapanların sayısında ciddi bir artış olduğunu söyledi. Öğrencilerin bu tür tuzaklara düşmemesi için önemli tavsiyeler veren Akçam, Evi görmeden kapora göndermeyin” dedi.ruveyda-asliipek.jpg

SAHTE İLANLARA VE DOLANDIRICILARA DİKKAT

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, KYK'nın açıklamasıyla birlikte öğrencilerin konut ihtiyacının arttığını belirtti. Akçam, yurtta kalmak istemeyen ya da özel üniversitelerde okuyan öğrenciler için alternatif konut arayışının başladığını sözlerine ekledi. Bu dönemde dolandırıcılara karşı dikkatli olunması gerektiğinin altını çizen Akçam, “Sahte ilanlar vererek öğrencilerden kapora alıp ortadan kaybolan kişilerin sayısında artış var. Bu dönemi fırsata çevirmeye çalışan dolandırıcılar, öğrencileri internet üzerinden kandırıyor” diye konuştu.

ev-2.jpg

“EVİ GÖRMEDEN KAPORA GÖNDERMEYİN”

Şehir dışından ev kiralamak isteyen öğrencilere seslenen Akçam, internet üzerinden gördükleri ilanlara kapora göndermemeleri konusunda uyarılarda bulundu. Evin mutlaka görülmesi gerektiğini söyleyen Akçam, “Dolandırıcılık konusunda bize birkaç şikâyet geldi. Burada öğrencilerin dikkat etmesi gereken noktalar var. İlk olarak evi mutlaka görmeleri gerekiyor. Evi görmeden kapora göndermeyin. İnternet üzerinden görüp bu şekilde kapora göndermemeleri lazım. Eğer mümkünse ev sahibi ile yüz yüze gelip o şekilde kontrat düzenlemeleri ve gönderecekleri tüm parayı evin sahibi kendi hesabına göndermeleri gerekiyor” şeklinde konuştu.

Akçam, kira ve depozito gibi ödemelerin ev sahibinin banka hesabına açıklamalı bir şekilde yapılması gerektiğini ifade etti. Akçam, bu sayede ileride yaşanabilecek anlaşmazlıkların önüne geçilebileceğini dile getirdi.

ev-3.jpg

“FİYATTA İKNA YÖNÜNE GİDİYORUZ”

ATEM olarak öğrencilerin konut bulması noktasında aktif çalışmalar içerisinde olduklarını söyleyen Akçam, öğrencilerin uygun fiyatlı ve doğru evi bulmaları için ev sahipleriyle ve apart işletmecileriyle iletişim halinde olduklarını ifade etti. Fiyat noktasında ikna yönüne gittiklerini söyleyen Akçam, “Ankara'da 250’nin üzerinde apart işletmecileri var. Onlarla diyalog halindeyiz. Konuşup öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

atem-baskani.jpg

“BİZLERDEN DESTEK ALABİLİRLER”

Akçam, güvenilir bir ev kiralama süreci için öğrencilere ATEM’e başvurarak destek almalarını önerdi. Bu şekilde sahtekârlıklara karşı daha dikkatli olunabileceğini ve güvenli bir kiralama süreci geçirilebileceğini belirten Akçam, şunları aktardı:

“Öğrenci kardeşlerimizi, şehrimizde misafir etmek bizim asil görevlerimizden bir tanesi. Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası’nı arayıp bizlerden destek alabilirler. Burada da bizim emlak danışmanlarımız, kendilerine yardımcı olacaktır.”

ORTALAMA KİRA BEDELİ 25 BİN TL

Ankara’da üniversite okuyacak öğrenciler için ev fiyatlarını aktaran Akçam, 22 bin TL ile 170 bin TL arasında değiştiğini belirtti. Eşyalı ve eşyasız ev kiralarının değişiklik gösterdiğini dile getiren Akçam, “ eşyasız evde kalacak öğrencinin çoklu kalma durumunda kira fiyatını ortalama 25 bin TL olarak düşünebiliriz. Bunun aşağısında bir ev bulması biraz zor. Eşyalı evde kalmayı tercih edecek öğrenciler içinde 30 bin TL ila 35 bin TL civarında kira fiyatları değişiyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.