Emekliye müjde: Dijital kimlik kartı dengeleri değiştirecek

Emekliye müjde: Dijital kimlik kartı dengeleri değiştirecek

SGK emekliler.gov.tr adresini kullanıma açarak, emeklilere özel ‘Emekli Dijital Kimlik Kartı’nı hizmete sundu. Peki, emekli dijital kimlik kartı nedir? Dijital kimlik kartı nasıl oluşturulur? Fırsatlar ve indirimler neler? İşte detaylar…

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından emekliler için yeni hizmetlerin duyurulması adına oluşturulan "emekliler.gov.tr" internet sitesi erişime açıldı.

Ulus gazetesinden Rüveyda Aslıipek'in haberine göre, internet sitesinin kullanıma açılması ile emekli vatandaşlara özel ‘Emekli Dijital Kimlik Kartı’ hizmete sunuldu. “emekliler.gov.tr” internet sitesi üzerinden oluşturulabilecekleri kart sayesinde emekli vatandaşlar indirim ve fırsatlardan yararlanabilecek. Peki, emekli dijital kimlik kartı nedir? Emekli dijital kimlik kartı nasıl oluşturulur? Fırsatlar ve indirimler neler? Cevaplar haberde…

3-002.jpg

EMEKLİ DİJİTAL KİMLİK KARTI NEDİR?

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hayata geçirilen Emekli Dijital Kimlik Kartı, emekli vatandaşlara özel olarak sunuldu. Bu kartı oluşturarak kullanan emekliler, kartı üzerinde bulunan QR kod sayesinde birçok avantaj ve indirimden faydalanabilecek. Oldukça kolay bir şekilde oluşturulabilecek kart, pdf çıktısı alınarak kullanılabilecek.

1-007.jpg

DİJİTAL KİMLİK KARTI NASIL OLUŞTURULUR?

Emekli dijital kartı oluşturmak için ilk önce emekliler.gov.tr adresine girin. Ardından e-Devlet logosuna tıklayarak sisteme giriş yapın. Karşınızı çıkan sayfadan istenilen bilgileri girin. Yapmış olduğunuz işlemlerden sonra, ekranda dijital kimlik kartının arka ve ön yüzü gözükecek. Yazdır seçeneği işaretleyerek, PDF çıktısını alabilirsiniz. Emekli vatandaşlar çıktıda yer alan QR kodu sayesinde indirim ve fırsatlardan yararlanabilecek.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.