Emeklilik borçlanma başvurusu nasıl yapılır, nereden yapılır?

Emeklilik borçlanma başvurusu nasıl yapılır, nereden yapılır?

Emeklilikte yaşa takılma konusunun gündemi sarsmasının ardından vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu, eksik gün için borçlanma başvurusunu ve takibinin nasıl yapılacağını merak ediyor. Peki, Emeklilik borçlanma başvurusu nasıl yapılır, nereden yapılır?

İnsanlar gündemdeki EYT haberlerinin ardından Sosyal Güvenlik Kurumu, eksik gün için borçlanma başvurusu ve takibinin nasıl yapılacağını merak ediyor. Peki, Emeklilik borçlanma başvurusu nasıl yapılır, nereden yapılır? İşte yanıtları:

EMEKLİLİK BORÇLANMASI NASIL YAPILIR?

Emeklilik borçlanması işlemleri SGK’ya gitmeden internet üzerinden kolayca yapılabiliyor. E-Devlet üzerinden insanlar SGK eksik gün için borçlanma başvurusunu ve takibini gerçekleştirebiliyor.

Emeklilikte askerlik ve doğum borçlanması başvurusu yapmak isteyen vatandaşlar önce e-Devlet sistemine giriş yapması gerekiyor. Ardından arama butonuna “borçlanma” yazarak arama butonuna tıklıyor. Karşımıza çıkan ekranda kişinin borçlanabileceği hizmet türleri ekranı çıkıyor.

emeklilik-borclanmasi-nasil-yapilir-nereden-yapilir1.jpg

Seçeneklerin hepsinde aynı işlem uygulanıyor. Örneğin, askerlik borçlanması yapmak isteyenler “4A veya 4B Askerlik Borçlanması” bölümünden “yeni başvuru” sekmesine tıklaması gerekiyor. Önümüze gelen ekranda borçlanma tutarı belirleniyor.

Ardından tarih aralığı belirleniyor. Son aşamada ise kişinin karşısına adres bilgileri bölümü geliyor. Bu bölümden adres bilgileri girildikten sonra başvuru tamamlanıyor. Başvurunun tamamlanmasıyla hangi üniteye yönlendirildiği bilgisi veriliyor.

Gerçekleştirilen borç tutarı belirlenen adrese yönlendiriliyor. Aynı zamanda başvuru yapan kişilerin, yaptıkları başvuruyu evrak takip sistemi üzerinden takip etme fırsatı da bulunuyor. yapmak istenilen bu işlem e-Devlet internet sitesi ve mobil uygulamasından gerçekleştirilebiliyor.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.