Emeklilere kötü haber: Belgesi olmayana ödeme yapılmayacak!

Emeklilere kötü haber: Belgesi olmayana ödeme yapılmayacak!

SGK, milyonlarca emekliyi ilgilendiren yeni kararını duyurdu. Bütün emeklilerin artık o belgeyi bildirmesi gerekiyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekliler için önemli bir düzenlemeyi hayata geçirdi. Artık, bankalardan promosyon ödemesi almak isteyen emeklilerin, mutlaka beyanname vermesi gerekiyor. Bu yeni uygulama ile beyanname vermeyen emeklilere promosyon ödemesi yapılmayacak.

SGK’nın yaptığı duyuruya göre, kamu bankalarında emeklilere sunulan promosyon ödemeleri artırıldı. Bu kapsamda, promosyon ödemeleri 8 bin ila 12 bin lira arasında değişecek. SGK, bu düzenlemenin Türkiye genelinde 12,7 milyon emekliyi kapsadığını ve ödemelerin bankalar aracılığıyla yapılacağını belirtti.

Ayrıca, SGK’dan ölüm aylığı alan 3,3 milyon kişi de kamu bankalarına başvurmaları halinde 5 bin lira tutarında promosyon alabilecekler. Bu ödemelerden faydalanmak için, emekliler ve hak sahiplerinin bankalara başvuru yapmaları gerekiyor.

SGK, belirlenen promosyon tutarlarının asgari olduğunu ve bankaların kendi politikalarına göre bu miktarları artırabileceğini vurguladı. Diğer bankalarla ilgili çalışmaların sonuçlarının ise daha sonra paylaşılacağı ifade edildi.

Kamu bankalarından maaş alan emekliler için promosyonların otomatik olarak güncellenmediği, zamlı promosyonlardan faydalanmak için emeklilerin banka şubelerine giderek başvuru yapmaları gerektiği belirtildi.

Ayrıca, banka değişikliği yapmayı düşünen emeklilerin, bu işlemi e-Devlet üzerinden sözleşme bitiminde gerçekleştirebileceği ve yeni bankayı maaş ödemesinden 10 gün önce seçmeleri gerektiği bilgisi paylaşıldı.

Kaynak:Kamusonhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.