Emekli ve memur zammı için geri sayım: İşte beklenen zam oranı

Emekli ve memur zammı için geri sayım: İşte beklenen zam oranı

Milyonlarca emekli ve memur için geri sayım başladı. Gözler, Temmuz ayında netleşecek maaş zammına çevrildi. Peki, emekli ve memur maaşları için zam oranı ne kadar olacak? İşte beklenen zam oranı...

Temmuz ayının yaklaşmasıyla birlikte emekli ve memur maaş zammı gündeme gelmeye başladı. Milyonlarca emekli ve memurun gözü kulağı Temmuz ayında. TÜİK tarafından 3 Temmuz Çarşamba günü açıklanacak Haziran ayı enflasyonunun ardından maaşlara yapılacak zam oranı kesinleşecek.

İlk 5 ay için enflasyon farkı şimdiden SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 22,72 oldu. Memur ve memur emeklileri için ise yüzde 17.38 olarak kesinleşti. Bu oranlara Haziran ayı enflasyon verisinin de eklenmesiyle maaşlara yapılacak zam oranı netleşecek.

Uzmanların Haziran ayı enflasyon tahminine göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yüzde 25,86, memur ve memur emeklilerinin yüzde 20,39 zam alması bekleniyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Milyonlarca kişinin merak ettiği konuların başında en düşük emekli aylığı da geliyor. 10 bin TL olan en düşük emekli maaşında artış olup olmayacağı merak konusu oldu.

Ekonomi uzmanları, 10 bin TL'lik en düşük emekli aylığının Temmuz ayında 12 bin 500 TL civarına yükseltilebileceğini ifade etti.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.