Emeğin başkentinde işçinin sesi yükseldi: Vergi sistemi sürdürülemez

Emeğin başkentinde işçinin sesi yükseldi: Vergi sistemi sürdürülemez

TÜRK-İŞ Konfederasyonu vergide adalet için bu kez de emeğin başkenti Zonguldak'taydı. Mitingde konuşma yapan Başkan Ergün Atalay, Ankara'da Türkiye'nin en büyük mitinginin yapılacağını hatırlattı.

Türk-İş, Çerkezköy’ün ardından vergide adalet için emeğin başkenti Zonguldak’ta da büyük bir miting gerçekleştirdi. S

Zonguldak’ta Madenci Anıtı önünde yapılan mitingde Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay konuşma yaptı. Adaletsiz vergi sisteminin sürdürülemez olduğunu vurgulayan Atalay, Ankara'da Türkiye'nin en büyük mitingini yapacaklarını belirtti.

Başkan Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ocak ayında aldığımızı nisanda almıyoruz. Nisanda aldığımızı da temmuzda almıyoruz. Kısa özü şu, 12 ay çalışıyoruz 10 buçuk ay maaş alıyoruz. Bu adil değil. Bu sürdürülebilir vergi sistemi değil. Buradan bir daha ülkeyi yönetenlere sesleniyorum; bu vergi sistemini gözden geçirin. Dayanacak gücümüz kalmadı."

702-x-351-piksel-702-x-351-piksel-43.jpg

"EKMEĞİMİZE NEDEN KAN DOĞRUYORSUNUZ?"

Çalışma hayatındaki sorunları tek tek ele alan ve hükümete seslenen Atalay, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

"Aldığımız ücret ortada. Bir ay bu ülkedeki herkes bir aylık kazançlarını devlete versinler. Biz zaten yarı aç yarı tok yaşıyoruz. Bize de bir ay maaş vermesinler. Madem ülke düzelecek ise, çok alandan çok az alandan az alsınlar. Yüzde 14 örgütlüyüz. Yüzde 14! Bu kabul edilebilir rakam mı? Geçen hafta Çatalca'da et fabrikasındaki işçi kardeşlerimizi işten çıkardılar. Ziyarete gittim. Patron asgari ücret dahi vermiyor. Arkadaşlarımıza 13 bin lira para veriyorlar. Bu film her yerde var. Bizden ne istiyorsunuz siz? Bizim ekmeğimize neden kan doğruyorsunuz?"

"HER GÜN İŞ CİNAYETİ HABERİ ALIYORUZ"

Atalay’ın gündeminde ölümlü iş kazaları da vardı. Her gün bir kaçak ocaktan iş cinayeti haberi aldıklarını söyleyen Atalay, "Sendikamız bunu yıllardır dillendiriyor. Kaçak ocak meselesine bir an evvel çözüm bulmak lazım. İnsanlar üç kuruş para için çalışıyor” diye konuştu.

702-x-351-piksel-702-x-351-piksel-44.jpg

“ANKARA'DA BERABER OLACAĞIZ”

Atalay, miting konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı:

"Bedeli ne olursa olsun her hafta bir alandayız haberiniz olsun. Bozulan ekonominin bedelini biz ödemeyeceğiz. Bu ülkeyi yönetenler sesimizi duyana kadar derdimizi söylemeye devam edeceğiz. Duymadıkları zaman sandıkta hesabını vermeye devam ederler. Bütün partilere sesleniyorum. Örgütlenme ile ilgili Meclis’te bir yasa çıkarın önümüzü açın! Bu ülkede 12 Eylül’den kalan bir Anayasa var. İşçinin, emeğin yeni bir Anayasa’ya ihtiyacı var. Kısa zamanda gününü açıklayacağız. Ankara'da beraber olacağız. Beraber haykıracağız. Örgütlenmeyi, özelleştirmeyi, ücretlerimizin ne kadar olduğunu haykıracağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.