Elon Musk’tan OpenAI’ye sert çıkış: Hani kâr amacı gütmüyordu?

Elon Musk’tan OpenAI’ye sert çıkış: Hani kâr amacı gütmüyordu?

Elon Musk, aynı zamanda kurucusu da olduğu son dönemlerin en popüler yapay zekâ şirketlerinden OpenAI’yi bombardımana tuttu.

Teknoloji dünyasının son dönemlerde en çok konuşulan şirketlerinden bir tanesi OpenAI, geçtiğim günlerde GPT-4’ü tanıttı. ChatGPT ve DALL-E gibi tüm dünyada popüler hale gelen yapay zekâ araçlarını geliştiren şirket, dünyada devrim yarattı.

Zaman zaman yoğunluk nedeniyle sorunlar yaşayan OpenAI ile ilgilenen isimler arasında, kurucusu olan Elon Musk da yer alıyor. Geçmişte OpenAI şirketine 100 milyon dolar bağış yapan Musk, OpenAI’nin geldiği son noktaya rahatsız olmuş durumda. Peki, ama neden?

openai chatgpt

KAFAM KARIŞIK

OpenAI, ilk kurulduğu zamanlar kâr amacı gütmeyen bir şirketti. Elon Musk, ile kurucu ortağı Sam Altman, "yapay zekadan kaynaklı varoluşsal risk endişeleri" nedeniyle bu oluşumu kurduklarını ve kâr amacı gütmediklerini açıklamışlardı. Günümüzde bu durum ise farklı bir hal aldı. OpenAI, ilk kurulduğu dönemlerde insanlığa fayda sağlamak amacıyla yapay zekâ teknolojileri geliştirmeyi planlıyordu. Twitter'da OpenAI ile ilgili bir paylaşım yapan Musk, OpenAI'nin kâr amacı gütmeme vizyonunu eleştirdi.

Elon Musk'ın Twitter'daki paylaşımı şu şekilde:

“100 milyon dolar kadar bağışta bulunduğum kâr amacı gütmeyen bir kuruluşun, nasıl 30 milyar dolarlık kâr amaçlı bir piyasaya dönüştüğü konusunda kafam karışık. Bu yasalsa neden herkes yapmıyor?”

Eray Zobu / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.