Elektrikli araç satışlarında artış: Tesla ve Togg zirvede

Elektrikli araç satışlarında artış: Tesla ve Togg zirvede

Son yıllarda fosil yakıtlı araçların fiyatlarının artmasıyla birlikte elektrikli otomobil satışları hızla yükseliyor. Ağustos ayında yapılan satışlarla Tesla ve Togg, Türkiye’deki elektrikli araç pazarının zirvesinde yer aldı.

Ülkemizde fosil yakıtlı araçların fiyatlarının sürekli artması, tüketicilerin alternatif yakıt seçeneklerine yönelmesine neden olurken, son yıllarda elektrikli otomobil satışlarının da artmasına yol açtı.

EBS Danışmanlığı’nın verilerine göre, Ağustos ayında Türkiye’de 5.661 adet elektrikli otomobil satışı gerçekleştirildi.

TESLA ZİRVEDE, ARKASINDA TOGG VAR

Bu satışların zirvesinde, 1050 adetle Tesla Model Y bulunuyor. Tesla Model Y'nin ardından 601 adetle Togg T10X, ülkemizin gururu olarak ikinci sırada yer aldı.

2024 yılının Ocak-Ağustos döneminde toplamda 47.032 elektrikli otomobil satışı yapıldı. Bu dönemde Togg T10X, 14.849 adet satışla ilk sıraya yerleşti. Tesla Model Y ise 4.552 adet satışla ikinci sırada bulunurken, 3.192 satışla KG Mobility Torres üçüncü sıraya yerleşti.

TOGG AĞUSTOSTA BEKLENTİYİ KARŞILAMADI

Ancak, Tesla dışındaki elektrikli otomobil modellerinin Ağustos ayı satışlarında genel bir düşüş gözlemlendi. Togg, bu yılın ilk 8 ayında Ağustos ayında en düşük satış rakamlarına ulaştı. Önümüzdeki aylarda yapılacak kampanyalarla birlikte Togg'un yıl sonuna doğru satış rakamlarını artırması bekleniyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.