Elektrik ve doğalgaz faturalarında devlet desteği kalkacak mı?

Elektrik ve doğalgaz faturalarında devlet desteği kalkacak mı?

Elektrik ve doğalgaz faturalarında yeni döneme ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Bayraktar, titiz bir çalışma yürüttüklerini ve bu sayede desteklenen grubun daha fazla rahatlayacağını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde elektrik ve doğalgaz faturalarında yeni bir düzenlemeye gidileceği duyurulmuştu. Buna göre; yüksek tüketim grubu artık devlet desteğinden yararlanamayacak tam maliyeti ödeyecek. Konuya ilişkin Habertürk'e konuşan Bakan Bayraktar, titiz bir çalışma yürüttüklerini ve bu sayede desteklenen grubun daha fazla rahatlayacağını kaydetti.

İşte Bakan Bayraktar'ın açıklamaları...

"ÇOK TÜKETENİN MALİYETİNE KATLANDIĞI DESTEK MODELİ"

"Biz vatandaşlarımızı ciddi anlamda destekliyoruz. Vatandaşlarımızın elektrik ve doğalgazda ödeyeceği faturaların devlet olarak yüzde 60'ını biz karşılıyoruz. Buna önümüzdeki dönemde de devam etmeyi hedefliyoruz. Elbette bu imkân meselesi. Burada desteği tüketim esaslı ortaya koymak, çok tüketenin maliyetine katlandığı destek modeline geçmek istiyoruz."

"YÜZDE 3'LÜK BİR DİLİM YÜKSEK TÜKETİM GRUBU"

"Belli bir seviyenin üzerine ulaşmış bir tüketici üst gelir durumunda tüketici. Evinde bulunan elektrikli cihazların çok olduğunu düşünelim. 400-500 kilovat diyelim. Burada destek gruplarını doğru tanımlamak önemli. Bu bizim OVP programında var. 2024 tüketimlerine bakarak uygulamaya geçmek istiyoruz. Türkiye'de yaklaşık 36 milyon civarında abone var. Yüzde 3'lük bir dilim yüksek tüketim grubu olabileceğini düşünüyoruz. Onlara 'elektriğin maliyeti budur, bu maliyeti ödeyin' diyeceğiz. Üzerinde çalışıyoruz."

"DESTEK GRUPLARI RAHATLAYACAK"

"2025 yılında hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu tüketim grubunun, tüketimin veya talebin fiyat esnekliği diye bir kavram vardır. Bu sizin gelir seviyenizle, konforunuzla, beklentinizle alakalı bir şey. Doğrusu böyle bir tüketim grubunun bu maliyetlere katlanabilmesinin uygun olduğunu, destek gruplarını daha rahatlatacağını söyleyebilirim. "

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.