İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: "Trafikte yaya önceliği hayati önem taşıyor"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: "Trafikte yaya önceliği hayati önem taşıyor"

Bakan Ali Yerlikaya, yayaların güvenliği için sürücülerden trafik kurallarına uyulmasını ve yaya geçitlerinde öncelik verilmesini vurguladı. Son bir hafta içinde 2 milyon 823 bin 859 araç ve sürücü denetlendi.

Yerlikaya, 26 Eylül - 3 Ekim 2024 tarihleri arasında emniyet ve jandarma trafik ekipleri tarafından yürütülen denetimler kapsamında toplam 2 milyon 823 bin 859 aracın kontrol edildiğini ifade etti. Denetimlerde özellikle trafik kurallarına uymayan sürücülere yönelik cezai işlemler uygulandı. Bakanın açıklamasına göre, hız ihlali yapan 139 bin 98 sürücüye, periyodik muayenesi yapılmamış 28 bin 470 araca ve emniyet kemeri kullanmayan 34 bin 267 kişiye ceza kesildi. Ayrıca, sürücü belgesiz araç kullanan 2 bin 836 kişiye ve zorunlu mali sorumluluk sigortası olmayan 10 bin 925 araca işlem yapıldığı bildirildi. Yerlikaya, çakar lambası gibi yasada izin verilmeyen cihazları araçlarına takan 259 sürücüye de cezai işlem uygulandığını belirtti.

"TRAFİKTE YAYA ÖNCELİKTİR"

Bakan Yerlikaya, trafikte yaya önceliği konusunun altını çizerek, denetimlerin okul ve yaya geçitlerinde, ayrıca kavşaklarda süreceğini vurguladı. Hem sürücülere hem de yayalara yönelik bu denetimlerin devam edeceğini ifade eden Yerlikaya, "Trafik kurallarına harfiyen uyalım, aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda ve otobüslerde emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Unutmayalım ki, yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak içindir, ayırmak için değil" şeklinde konuştu.

YOL VERMEYENE YAPTIRIM!

Bu kapsamda, trafikte hem yaya hem de sürücüler açısından güvenliği sağlamak adına denetimlerin sıklaştırıldığı ve toplumun her kesiminin bu kurallara riayet etmesi gerektiği belirtildi. Bakanlık, özellikle yaya geçitlerinde yayalara yol vermeyen sürücülere yönelik daha sıkı yaptırımların uygulanacağını kaydetti.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.