EGO’dan 474 numaralı hat için açıklama

EGO’dan 474 numaralı hat için açıklama

EGO Genel Müdürlüğü, son günlerde ulusal medya ve sosyal medya platformlarında 474 numaralı otobüs hattı ile ilgili yapılan şikayetler üzerine bir açıklama yaptı.

EGO Genel Müdürlüğü, son günlerde ulusal medya ve sosyal medya platformlarında 474 numaralı otobüs hattı ile ilgili yapılan şikayetler üzerine bir açıklama yaptı. Açıklamada Çubuk Dumlupınar Mahallesi'nde bulunan GSB Başkent Öğrenci Yurtları'nda kalan ve Ankara kent merkezindeki yükseköğretim kurumlarına giden öğrencilerin ulaşımını sağlamak amacıyla “474 AYBÜ - Saray - 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı” hattının hizmet verdiği belirtildi.

EGO, söz konusu güzergâhta öğrencilere daha hızlı ve kesintisiz ulaşım imkanı sunmak için ekspres servis uygulamasına geçtiğini ve bu amaçla yüksek yolcu kapasiteli körüklü otobüslerle hizmet verdiğini duyurdu. Hat boyunca toplamda 115 sefer planlanmış olup, 58’i Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi yerleşkesinden, 57’si ise Kızılay durağından karşılıklı olarak hareket ediyor.

EGO KENDİNİ SAVUNDU

Açıklamada son dönemde medyada yer alan servislerin yetersiz olduğu, öğrencilerin uzun kuyruklar oluşturduğu ve mağduriyet yaşadıkları yönündeki iddiaların saha denetimlerinde yapılan tespitlerle uyuşmadığına vurgu yapıldı. Denetimlere göre öğrencilerin çoğunun oturarak seyahat etmek istemeleri nedeniyle araçlara binmediği ve bu durumun yolcu kuyruklarına yol açtığı belirtildi.

EGO, 9 Ekim tarihli sefer raporlarına dayanarak, otobüslerin sefer başına ortalama 84 yolcu taşıdığını ve kapasitenin yüzde 66 oranında kullanıldığını tespit etti.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.