EGO'daki güncelleme aksaklığı vatandaşı bıktırdı

EGO'daki güncelleme aksaklığı vatandaşı bıktırdı

Elektronik Ücret Toplama Sistemi'nin yenilenme sürecinde yaşanan aksaklıklar devam ediyor. Yeni sistemin henüz sorunsuz işlememesi, vatandaşların günlük yaşantısını olumsuz etkiliyor.

2013 yılında kurulan Elektronik Ücret Toplama Sisteminin yetersiz kalması nedeniyle toplu taşıma hizmetlerinde yeniliğe gidildi. Yeni sisteme geçiş sürecinde ise çeşitli aksaklıklar yaşanmaya devam ediyor. Son olarak Kızılay ve Akköprü Kart Kişiselleştirme Merkezlerinde geçici bir süre hizmet verilememesi vatandaşların günlük işlerinin aksamasına neden oldu. Saha ekiplerince yapılan müdahale sonucu tekrar hizmet vermeye başlansa da haftalardır süren aksaklıklar silsilesi vatandaşları mağdur ediyor.

eski-cihaz.jpg

EGO’DAN AÇIKLAMA GELDİ

EGO’nun yaptığı açıklamaya göre Elektronik Ücret Toplama Sisteminde meydana gelen altyapı bağlantı sorunu nedeniyle Kızılay ve Akköprü Kart Kişiselleştirme Merkezlerinde geçici bir süre hizmet verilemedi. EGO’ya bağlı ekiplerin müdahalesi sonucunda tekrar hizmet vermeye başlayan sistemler vatandaşların mağduriyetini engelleyemedi.

sadsfdf.jpg

GÜNLERCE ÇALIŞMADI

Elektronik Ücret Toplama Sisteminin yenilenme sürecinde Ankarakart’a yükleme yapılan bankolar günlerce çalışmamıştı. Değişiklik nedeni ile çalışmayan cihazlar gişelerde uzun kuyruklar oluşturmuş ve gişe olmayan istasyonlarda vatandaşları mağdur etmişti. Yavaş yavaş aktifleşmeye başlayan “Smartbanko, minibanko” cihazları oluşan kuyrukları engelleyememişti.

ass.jpg

KOMİSYON TEPKİ ÇEKTİ

Sistemin yenilenerek kullanıma sunulmasıyla beraber yükleme işlemi sırasında kesilen komisyon ücretine sosyal medyada gösterilen tepkiler artıyor. Konu ile ilgili EGO kanadından yapılan açıklamaya göre komisyonun bankalar tarafından alındığı açıklansa da Ankaralılar yeni sisteme tepki göstermeye devam ediyor.

yeni-cihaz.jpg

TEKNOLOJİYE AYAK UYDURACAK

2013 yılında hayata geçen Elektronik Ücret Toplama Sisteminin yetersiz kalmasıyla birlikte girilen yenileme süreci sonunda kurulacak olan yeni sistem, hızlı ödeme, NFC ve kredi kartı ile ödeme seçenekleri sunarak teknolojik gelişmelere ayak uydurmayı hedefliyor.

Kaynak:İlk Sayfa gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.