Eğitim ve kariyer uzmanı konuştu: "Önemli olan bölüm"

Eğitim ve kariyer uzmanı konuştu: "Önemli olan bölüm"

25 Temmuz’da başlayacak olan üniversite tercih dönemi öncesinde gazetemize açıklamalarda bulunan Eğitim ve Kariyer Uzmanı İsmail Yolcu, üniversite tercihi yaparken önceliğin üniversiteden ziyade bölüme verilmesi gerektiğini belirtti.

Ankara Bilim Üniversitesi Eğitim ve Kariyer Uzmanı İsmail Yolcu, 25 Temmuz’da başlayacak tercih dönemi öncesinde gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Yolcu, “Öğrenciler çoğunlukla üniversitelerin isimlerine ve kampüslerine aldanıp yanlış tercih yapıyor. Aslında geleceği olan bölümleri değil, üniversitelerin albenilerini seçiyorlar. Ancak bölüm tercihi yapmak en akıllıca olan” diyerek önceliğin üniversiteden ziyade bölüme verilmesi gerektiğini belirtti.

haber1-001.jpg

SON GÜNLERE BIRAKMAYIN

Tercihlerin son 2 güne bırakmamakta fayda olduğunu dile getiren Yolcu, son günlere bırakılan tercihlerde zaman baskısından dolayı yanlış kararlar alınabildiğini belirtti. Yolcu, en önemlisi ise sağdan soldan ya da sosyal medya yönlendirmesi ile panik şekilde tercih yaptıklarını ve istemedikleri bir sonuç ile karşılaştıklarını aktardı. “Tercihlerin başladığı ilk 2 gün çok acele bir şekilde tercih girişi yapılmalı” diyen Yolcu, “Çünkü biz eğitim ve tercih uzmanları için sosyolojik hareketlilik çok önemli. Tabiri caizse tercih piyasasını koklamak oldukça önemli. Acaba genel eğilim ne yönde olacak? bu soruyu sormak gerek” dedi.

haber2-001.jpg

“BÖLÜME GÖRE TERCİH YAPIN”

Bölüme göre mi yoksa üniversiteye göre mi tercih yapılmalı? sorusuna cevap veren Yolcu, bölüm tercihi yapmanın en akıllıca olanı olduğunu belirtti. Yolcu, bunun sebebini de şu sözlerle açıkladı:

“Çoğunlukla öğrenciler üniversitelerin isimlerine ve kampüslerine aldanıp aslında geleceği olan bölümleri değil, üniversitelerin albenisine aldanıp yanlış tercih yapıyorlar. Bu aşamada da en önemli ipucu, eğer akademik kariyer planlaması yapacak olan öğrenciler varsa, üniversite tercihi yapma konusunda ince eleyip sık dokumalılar. Üniversitelerin akademik kadro, staj, yabancı dil, yurt dışı işbirlikleri gibi birçok başlığı incelemeliler.”

manset.jpg

“TERCİH SÜRECİNDE DESTEK ALIN”

Üniversite tercih sürecinde deneyimli rehber öğretmenlerinden ve tercih uzmanlarından yardım almanın oldukça önemli olduğunu vurgulayan Yolcu, sözlerini şu cümlelerle noktaladı:

“Bu nedenle de uzaktan, online şekilde yapılacak desteklerden çok yüz yüze destek almakta fayda var. Son olarak da şunu eklemek istiyorum; Türkiye’de biz daima sınavlara odaklanıyoruz. Bana kalırsa ülkemizde sınavlardan daha önemli bir şey daha var o da üniversite tercihleridir.”

Kaynak:Ulus Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.