Ege Üniversitesi'nde kriz! Kız-Erkek yurtları birleştirildi: "Yerlerde kondomlar buluyoruz"

Ege Üniversitesi'nde kriz! Kız-Erkek yurtları birleştirildi: "Yerlerde kondomlar buluyoruz"

Ege Üniversitesi’nde erkek ve kız yurtlarının birleştirilmesiyle kız öğrenciler, güvenlik sorunları ve taciz iddialarıyla karşı karşıya kaldıklarını dile getirdi. Yaşadıkları korkuları dile getiren bir kız öğrenci, "Yerlerde kondomlar buluyoruz" dedi.

İzmir'in köklü üniversitelerinden Ege Üniversitesi’nde açılması gereken kız yurdunun zamanında faaliyete geçmemesi nedeniyle, erkek ve kız yurtlarının birleştirilmesi sonucu kız öğrenciler büyük mağduriyet yaşıyor.

"YERLERDE KONDOMLAR BULUYORUZ"

Solcu Gazete'nin paylaştığı bir görüntüye göre; Bir kız öğrenci, yaşanan sorunları dile getirirken, "Yerlerde kondomlar buluyoruz. Erkekler, odalarımıza doğru geceleri 'uluyor' ve bloğumuza girme planları yaparak kahkahalar atıyorlar. Sürekli odalarımıza ışık tutuyorlar" şeklinde konuştu.

KIZ ÖĞRENCİLERİN KAPISINDA KİLİT BULUNMUYOR

Öğrenciler, kapılarında kilit bulunmadığını ve yaşanan olaylar sonrası güvenlik endişesi taşıdıklarını belirtti. "Gerçekten tedirginiz, bazen kızlarla hep beraber uyuyoruz" diyen mağdur öğrenci, yurt yönetiminden ve üniversite yetkililerinden acil çözüm beklediklerini ifade etti.

ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Kız öğrencilerin güvenlik taleplerine karşı henüz somut bir adım atılmadığı belirtilirken, üniversitenin konuyla ilgili açıklama yapıp yapmayacağı merak konusu oldu.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.