Ebeveynler dikkat! Çocuklar arasında hızla yayılıyor

Ebeveynler dikkat! Çocuklar arasında hızla yayılıyor

Çocuk Sağlığı Uzmanı Dr. Filiz Özdemir, el, ayak ve ağız hastalığının çocuklar arasında hızla yayıldığını belirterek hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.

Son dönemde okullarda görülen el, ayak ve ağız hastalığı vakalarında artış olduğunu vurgulayan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Filiz Özdemir, hem velileri hem de eğitimcileri uyardı. Özdemir, bu bulaşıcı hastalığın özellikle çocuklar arasında hızla yayılabileceğine dikkat çekerek, hijyen kurallarının önemini anımsattı.

Uzman Dr. Filiz Özdemir, el, ayak ve ağız hastalığının genellikle kreş ve ilkokul çağındaki çocuklarda görüldüğünü kaydetti. Hastalığın çoğunlukla yaz ve sonbahar aylarında ortaya çıktığını ancak son dönemde okullarda vakaların artmasının yayılmanın hızlandığını gösterdiğini kaydeden Dr. Özdemir, “Özellikle ortak alanlar hijyen açısından dikkat edilmediğinde hastalığın yayılması çok daha kolay oluyor. Çocuklar bu tür virüslerle temas ettikten sonra ellerini yıkamadan ağızlarına götürdüklerinde hastalık hızla bulaşabiliyor” ifadelerini kullandı.

"AİLELER ÇOCUKLARININ BELİRTİLERİNİ İZLEMELİ"

El, ayak ve ağız hastalığının genellikle hafif seyrettiğini ancak bağışıklık sistemi zayıf çocuklarda ve bebeklerde daha ciddi sonuçlar doğurabileceğini belirten Dr. Özdemir, “Aileler, çocuklarının hastalık belirtilerini dikkatle izlemeli ve herhangi bir şüphe durumunda bir sağlık kuruluşuna başvurmalı” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.