E-Devlet üzerinden nüfus kayıt örneği nasıl alınır?

E-Devlet üzerinden nüfus kayıt örneği nasıl alınır?

Kişinin kimlik bilgileri ve aile bilgilerini içeren belgeye nüfus kayıt örneği deniyor. Vatandaşlar, günlük hayatlarında eğitim veya iş amaçlı nüfus kayıt örneğine ihtiyaç duyuyor. Peki, E-Devlet üzerinden nüfus kayıt örneği nasıl alınır?

İş başvurularında, eğitim ile ilgili kayıt ve başvurularda ve çeşitli resmi kurumlara kayıt başvurularında nüfus kayıt örneği isteniyor. Çeşitli işlemlerin yapılabilmesi için gerekli olan belgelere eskiden ilgili kurumlardan ulaşılıyordu. Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte insanlar, birçok işlem gibi bu işleme de internetten erişim sağlıyor. Peki, E-Devlet üzerinden nüfus kayıt örneği nasıl alınır?

 NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ NASIL ALINIR? 

Vatandaşların birçok alanda ihtiyaç duyduğu nüfus kayıt örneği belgesi kişinin kimlik ve aile bilgilerini içeriyor. Özellikle iş hayatında kurumların istediği evrakların başında geliyor. İnsanlar, nüfus kayıt örneğine Nüfus Müdürlüğü’ne giderek sahip olabiliyor. Yapılan talep sonrası kişi, kısa süre içinde belgesine ulaşıyor. Teknolojinin ilerlemesinin ardından vatandaşlar bu işlemin internet üzerinden nasıl yapabileceklerini araştırıyor. 

e-devlet-uzerinden-nufus-kayit-ornegi-nasil-alinir-2.jpg

 E-DEVLET ÜZERİNDEN NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ NASIL ALINIR? 

Vatandaşlar, e-Devlet sisteminin sunmuş olduğu imkânlar sayesinde nüfus kayıt örneklerini birkaç adımla alabiliyor. 
Öncelikle e-Devlet sistemine internet sitesinden ya da mobil uygulamasından giriş yapıyoruz. T.C. kimlik ve şifre ile yapılan girişin ardından arama bölümüne ‘Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ yazıp ve arama butonuna tıkıyoruz. Açılan sayfada bulunan ‘Yukarıda bilgilendirme yazısını okudum’ seçeneğini işaretliyor ve ‘Devam’ butonuna tıklıyoruz. Ardından karşımıza gelen sayfada nüfus kayıt örneği tipini seçiyoruz. Listede bulunan Kişi, Aile, Nüfus Aile, vukuatlı belge göster, eski eş listele seçeneklerinden ihtiyacımız olanı seçiyoruz. Belgenin neden verileceğini de seçtikten sonra altta bulunan ‘Sorgula’ butonuna tıklıyoruz. Yapılan işlemlerin ardından karşınıza çıkan ekranda nüfus kayıt örneğiniz karşınıza geliyor. 

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.