Düzensiz göçe karşı büyük operasyon

Düzensiz göçe karşı büyük operasyon

İçişleri’nin koordinasyonunda 81 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 200 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 4 bin 40 düzensiz göçmen yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda tutuklama gerçekleştirilirken, kaçakçılıkta kullanılan araçlara da el konuldu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelinde düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında yürütülen operasyonlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya'nın verdiği bilgilere göre, son bir ay içerisinde jandarma tarafından 81 ilde aralıksız olarak düzenlenen operasyonlarda önemli sonuçlar elde edildi.

BİNLERCE GÖÇMEN YAKALANDI

Operasyonlar sonucunda 200 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. Bu şüphelilerden 82'si tutuklanırken, 31'i hakkında adli kontrol kararı verildi. Ayrıca, 4 bin 40 düzensiz göçmen de bu operasyonlar kapsamında yakalandı. Yakalanan düzensiz göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildi ve sınır dışı işlemleri hemen başlatıldı.

ONLARCA ARAÇ ELE GEÇİRİLDİ

Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda yürütülen operasyonlarda, göçmen kaçakçılığında kullanılan 107 araç ele geçirildi. Bu araçların kaçakçılık faaliyetlerinde kullanıldığı tespit edildi.

BAKAN YERLİKAYA'NIN DEĞERLENDİRMESİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıkları'nı ve operasyonları gerçekleştiren jandarma birimlerini tebrik etti. Bakan, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.