Dünya şirketi, binlerce işçiyi işsiz bırakacak

Dünya şirketi, binlerce işçiyi işsiz bırakacak

Boeing CEO'su Kelly Ortberg, şirketin zorlu bir süreçten geçtiğini belirterek, toplam iş gücünün yaklaşık %10'unu azaltma planlarını açıkladı.

Boeing CEO'su Kelly Ortberg, çalışanlara gönderdiği mesajda şirketin uzun vadede rekabetçi kalabilmesi ve müşterilerine hizmet sunabilmesi için yapısal değişikliklere ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

777X PROGRAMINDA GECİKMELER

Ortberg, 777X programında yaşanan zorluklar, uçuş testi duraklaması ve süren grev nedeniyle zaman çizelgesinde gecikmeler yaşandığını açıkladı. İlk teslimatın 2026'ya ertelendiği müşterilere bildirildi.

İŞ GÜCÜ AZALTMA PLANI

CEO, önümüzdeki aylarda toplam iş gücünün yaklaşık %10 oranında azaltılacağını duyurdu. Bu azaltmaların yöneticileri, müdürleri ve çalışanları kapsayacağı belirtildi. ABD basınında yer alan haberlere göre, bu karardan yaklaşık 17 bin Boeing çalışanı etkilenecek.

DİĞER MALİYET AZALTMA ÖNLEMLERİ

Boeing, Eylül ayında başlayan grev sonrasında maliyetleri düşürmek için çeşitli önlemler almaya başladı. Bu önlemler arasında işe alımların dondurulması, seyahatlerin durdurulması ve zorunlu olmayan harcamaların askıya alınması yer alıyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.