Dünya Kupası töreninde Messi’nin giydiği siyah elbise ne anlama geliyor?

Dünya Kupası töreninde Messi’nin giydiği siyah elbise ne anlama geliyor?

Dünya Kupası finalinde Arjantin rakibi Fransa’yı penaltı atışlarında 4-2 yenerek kupanın sahibi oldu. Dünya Kupası töreninde Messi’nin giydiği siyah elbise merak konusu oldu. Peki, Messi’nin giydiği siyah elbise ne anlama geliyor?

Tüm dünyanın ekranlara kilitlenip keyifle izlediği, Katar’da düzenlenen FİFA 2022 Dünya Kupası’nın son maçı oynandı. Arjantin ve Fransa’nın final oynadığı karşılaşmada 90 dakikası 2-2, ekstra uzatmaları 3-3 devam etti. Finale yakışır nefes kesen maçın penaltı atışlarında Arjantin, Fransa’yı 4-2 yendi ve kupanın sahibi oldu. Arjantin’in kaptanı ve kimi futbol severlere göre tarihin en iyisi olarak adlandırılan Lionel Messi’ye, kupa töreninde Katar Emiri Es- Sani tarafından siyah bir elbise giydirildi. Peki, Messi’nin giydiği siyah elbise ne anlama geliyor?

dunya-kupasi-toreninde-messinin-giydigi-siyah-elbise-ne-anlama-geliyor-1.jpg

ŞEREF ELBİSESİ

Lionel Messi’ye kupa töreninde Katar Emiri es-Sani tarafından giydirilen elbise, ‘’Halife ve hükümdarlar tarafından verilen şeref elbisesi’’ anlamına gelmektedir ve bu olaya ‘’Hilat merasimi’’ adı verilir.

TARİHİ OSMANLI’YA DAYANIYOR

Osmanlı’da elde edilen bir başarıdan sonra taltif edilecek kişiye kaftan giydirilirdi. Buna da ‘’Hilat merasimi’’ denirdi. Osmanlı bölgeden çekilirken bu toprakların himayesini Katar’da es-Sani ailesinin dedelerine bırakmıştır. Bu aile, Osmanlı kültüründen gelmekte ve bu kültürü halen yaşatmaktadır.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.