Dünya göçmenler günü nedir, neden kutlanır?

Dünya göçmenler günü nedir, neden kutlanır?

Dünya çapında yerinden edilmiş insanların daha iyi bir yaşam için göç etme arzusu güttüğü, bilinen gerçekler arasında yer alıyor. Peki, Dünya göçmenler günü nedir, neden kutlanır?

Dünya’da geçmişten günümüze her insan yaşadığı coğrafyanın problemlerinden ötürü göç etmek isteyebiliyor. Bu isteklerin sebepleri arasında savaş, ekonomi, sağlık gibi birçok konu bulunuyor. Peki, Dünya göçmenler günü nedir, neden kutlanır?

DÜNYA GÖÇMENLER GÜNÜ NEDİR?

Dünya Göçmenler günü, göçmen insanların yaşadıkları zorlukları insanlara aktarmak amacıyla belirlenmiş bir gündür. Birleşmiş Milletler, 18 Aralık 1990 tarihinde Uluslararası Göçmen İşçiler ve Ailelerin Haklarını Koruma Konvansiyonu’nu imzalamıştır. Bunun ardından 1970 yılında Filipinler’in Başkenti Manila’da Birleşmiş Milletler binasında toplanan yerel idareciler ve diplomatlar ilk kez Dünya Göçmenler Günü’nü kutlamışlardır. Bunun ardından 2000 yılı itibariyle 18 Aralık günün Dünya Göçmenler olarak kutlanması karar alınmıştır.

dunya-gocmenler-gunu-neden-kutlanir22.jpg

DÜNYA GÖÇMENLER GÜNÜ NEDEN KUTLANIR?

Birleşmiş Milletler 18 Aralık tarihini artan göç sayısı ve göçmenlerin yaşadıkları problemlere farkındalık yaratmak amacıyla “Uluslararası Göçmen Günü” olarak ilan etmiştir. 2000 yılında alınan bu kararın ardından her yıl 18 Aralık günü Dünya göçmenler günü olarak kabul ediliyor. Dünya Göçmenler günü göçmenlerin yaşadıkları psikolojik, sosyal, ekonomik, siyasi ve hukuksal sorunları insanların göz önünde bulundurup, farkındalık yaşaması için kutlanmaktadır.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.