DSÖ zayıflama haplarına ilişkin uyardı

DSÖ zayıflama haplarına ilişkin uyardı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) zayıflama haplarına ilişkin uyarılarda bulundu. Yapılan açıklamada sahte ilaç üretiminin arttığı belirtildi.

Dün yaptığı açıklamada DSÖ, "DSÖ Küresel Gözetim ve İzleme Sistemi (GSMS), 2022'den bu yana tüm coğrafi bölgelerde sahte semaglutid ürünlerine ilişkin raporların arttığını gözlemliyor. Bu, bazı raporların onaylanmasının ardından DSÖ tarafından yayınlanan ilk resmi bildirimdir" dedi. Semaglutidler, tip 2 diyabetli kişilerin kan şekeri seviyelerini düşürmek, kardiyovasküler rahatsızlık riskini azaltmak ve iştahı bastırdığı için kilo kaybı amacıyla reçete edilen ilaçlar olarak biliniyor.

SAHTE ÜRETİM ARTTI

DSÖ, ilaca olan talebin arttığını ve bununla birlikte sahte üretimin de arttığını belirtti. Sahte ilaçların insan sağlığına ciddi zararlar verebileceği konusunda uyardı. DSÖ açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Semaglutidler, mevcut yüksek maliyetleri nedeniyle DSÖ'nün diyabet yönetimi için önerdiği tedavilerin bir parçası değildir. Diyabet tedavisinde, semaglutidlerin kan şekeri ve kardiyovasküler risk üzerindeki etkilerine benzer etkileri olan daha uygun fiyatlı tedaviler de mevcuttur."

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.