DSÖ Direktörü Hans Kluge: 2 milyon doktor ve hemşireye ihtiyaç var
Koronavirüs salgını ve halk sağlığı sorunlarına ilişkin açıklamlarda bulunan DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, “Avrupa'da 2 milyon doktor ve hemşire açığı bulunuyor” dedi.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge koronavirüs salgınından önemli dersler çıkardıklarını belirterek, bunlardan en önemlisinin sağlık iş gücünün beslenmesi olduğuna, sağlık personelinin emekliye ayrılmasına ve küresel göç sebebiyle Avrupa'da 2 milyon doktor ve hemşire açığının bulunduğunu söyledi.
SAĞLIK İŞ GÜCÜ ELDE TUTULMALI
DSÖ Avrupa bölge Direktörü Kluge koronavirüs salgınına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Önemli dersler çıkardık. Bunlardan en önemlisinin sağlık iş gücünün beslenmesi. Sağlık personelinin emekliye ayrılması ve küresel göç sebebiyle Avrupa'da 2 milyon doktor ve hemşire açığı bulunuyor. Mevcut sağlık iş gücü elde tutulmalı. Çok iyi çalışma koşulları oluşturmalı ardından da onların ruh sağlığıyla ilgilenmeliyiz çünkü sağlık iş gücünün kendisinde çok fazla tükenmişlik var” dedi.
BİR SONRAKİ PANDEMİ RUH SAĞLIĞI
Hans Kluge halk sağlığına yönelik yaptığı açıklamalarda insanların ruh sağlığını güçlendirmenin çok önemli olduğuna işaret ederek, “Ruh sağlığı sorunlarını 'bir sonraki pandemi' olarak adlandırıyorum. Dünyanın her yerinde, özellikle de COVID-19'da gençler de tecrit altındaydı ve bu durum, insanların ruh sağlığını da etkiliyor. Hizmetlerimizden gördüğümüz kadarıyla gençlerde çok fazla kaygı ve uyku problemi var. Avrupa Birliği'nden (AB) gelen son verilere göre, AB ülkelerinde 6 kişiden 1'inin sıkıntı, endişe ve uyku sorunları yaşıyor. Bunda COVID-19 kısıtlamalarının yanında bazı ülkelerde küçük çocukların bile günde yaklaşık 6 saat ekrana, bilgisayara veya telefona bakmasının da etkisi var” diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.