Down sendromlu çocuğa korkunç şiddet: Eğitimine devam edemiyor

Down sendromlu çocuğa korkunç şiddet: Eğitimine devam edemiyor

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde meydana gelen olayda, down sendromlu Berat'ın öğretmeni tarafından darbedildiği ortaya çıktı. Avukat Çiğdem Tan, süreci gazetemize anlattı.

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde meydana gelen korkunç olayda, Berat adlı down sendromlu bir çocuk öğretmeninin şiddetine maruz kaldı. Kamera kayıtlarından ortaya çıkan şiddetin boyutu dehşeti ortaya çıkardı.

Olaya ilişkin gazetemize konuşan Berat ve ailesinin avukatı Çiğdem Tan, olayın özel eğitim okulunda gerçekleştiğini kaydetti.

"SAĞ BACAĞINDA TÜMÖR OLDUĞUNU BİLE BİLE ÜSTÜNDE TEPİNMİŞ"

Avukat Çiğdem Tan, olaya ilişkin şunları söyledi:

"Bir şiddet söz konusu. Down sendromlu savunmasız bir çocuğumuz öğretmeni tarafından darp edildi. Bu darbın canavarca hisle olduğunu video kayıtlarından da açıkça görebiliyoruz. Sağ bacağında tümör olduğunu bile bile bacağın üzerinde tepinmiş. Omuzlarına baskı uygulamış, yara olmuş. Biz sistematik olarak çocuğumuzun şiddet gördüğünü düşünüyoruz çünkü 3 ay öncesinde de gözünde bir morlukla eve gelmişti. Sorulduğunda herhangi bir kayıt açılmamış tutanak tutulmamıştı. Serviste olmuş olabileceği söylenmiş ancak serviste bunu reddetmiş. Yani üstü kapanmış olayın. Ara ara yine morluklar görülüyor çocukta tabi bu süreçte ama bunu eğitimin bir parçası olduğu yönünde öğretmenden cevaplar alıyor."

"ŞİDDETTEN DOLAYI DAHA AGRESİFLEŞTİ"

Olayın ortaya çıkmasının ardından savcılığa şikayet edildiğini söyleyen Tan , şüphelinin cezaevine gönderildiğini kaydetti. Tan, "Biz bu davanın kasten yaralamadan açılmasını istiyoruz" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çocuğumuz çok mağdur, psikolojisi alt üst olmuş durumda. Daha agresif şiddetten dolayı. Biz daha sonra tekrar göndermiştik iki gün okula ama perişan oldu çocuk. Bu yaşadığı olayın altından kalkamamış durumda. Annesi de perişan aile de perişan."

PSİKOJİK TEDAVİ GÖRECEK

Yaşanan şiddetin ardından psikolojik tedavi için randevular alındığını da kaydeden Avukat Tan, "Bundan önceki aşamada da anne zaten hep destekti. Şimdi de psikiyatrist aşamasında desteğini çekmeyecek tabi" diye konuştu.

EĞİTİMİNE DEVAM EDEMİYOR

Çiğdem Tan, ayrıca şunları kaydetti:

"Daha önce başka bir okuldaydı bu çocuk. O okul kapanınca yakın diye Kazan'daki bu okula geçti. Bu öğretmen de yeniymiş. 1 senelik öğretmenmiş. Bundan sonra 2 senesi kalmıştı aslında Berat'ın ama annesi bu süreçte okula göndermekten vazgeçti Berat daha da fenalaşınca."

"ŞİDDET NORMAL HALE GELMİŞ"

"Aslında şiddet o okulda o kadar normal hale gelmiş o kadar kanıksanmış ki yerde sürüklenmeye bile kimse müdahale etmemiş. Bununla ilgili de ayrıca suç duyurunda bulunmayı düşünüyoruz."

"24 HAZİRAN'DA MAHKEME GÖRÜLECEK"

"Biz sesimize çığlık olmanızı istiyoruz. Down sendromlu, otistik veya başka özel gereksinimli çocuklarımızın sesi olalım. Onların şiddet görmesine engel olalım. Hiçbir canlı şiddeti haketmiyor özellikle bu masum çocuklarımız için durumu daha zor hale getirmeyelim istiyoruz. Adalete güveniyoruz. 24 Haziran'da Kahramankazan Asli Ceza mahkemesinde saat 10:30'da duruşmamız var. Herkesten destek bekliyoruz"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.