Donald Trump'tan flaş açıklama: Başkan seçilirse Google'a dava açacak

Donald Trump'tan flaş açıklama: Başkan seçilirse Google'a dava açacak

Donald Trump eğer başkan seçilirse Google’a karşı dava açma niyetini açıkladı. Trump, şirketin kendisi aleyhinde olumsuz haberler yayımladığını, rakibi Kamala Harris için ise olumlu içerikler sunduğunu iddia etti.

Eski ABD Başkanı ve 2024 seçimlerinde başkan adayı olan Donald Trump eğer başkan seçilirse Google’a karşı dava açma niyetini açıkladı. Trump, şirketin kendisi aleyhinde olumsuz haberler yayımladığını, rakibi Kamala Harris için ise olumlu içerikler sunduğunu iddia etti.

Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump başkanlık görevine tekrar seçilmesi durumunda Google'a yönelik ciddi yasal adımlar atmayı planlıyor. Trump, Google’ın yasadışı yollarla sadece kendisi hakkında olumsuz hikayeler yayınladığını ve bu durumun seçimlere müdahale anlamına geldiğini iddia ediyor.

ADALET BAKANLIĞI’NA ÇAĞRI

Trump açıklamalarında Adalet Bakanlığı’na seslenerek, “Bu yasa dışı bir faaliyettir ve umarız Adalet Bakanlığı bu bariz seçim müdahalesi nedeniyle onları cezai olarak kovuşturur" dedi. Trump’ın, Google’a karşı açmayı planladığı dava, teknoloji devinin seçim süreçlerindeki rolü üzerine bir tartışma oluşturacağı tahmin ediliyor.

SEÇİM SONRASI PLANLAR

Trump başkan seçilmesi durumunda, Google'a karşı en üst düzeyde kovuşturma taleplerinde bulunacağını ifade etti. Bu durum Trump’ın başkanlık sürecinde teknoloji şirketleriyle olan gerilimini bir kez daha gün yüzüne çıkardı. 2024 seçimlerinde etkili bir strateji oluşturan Trump, dijital medya ve teknoloji devlerinin politikalarına karşı tavır almaya devam edeceğinin sinyalini de verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.