Doğum oranlarına karşı harekete geçildi: Paketin ayrıntıları belli oldu

Doğum oranlarına karşı harekete geçildi: Paketin ayrıntıları belli oldu

Türkiye'de doğurganlık hızının düşmesinin ardından hükümet harekete geçti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının çalışmasına göre; annelere yönelik yeni destekler gündemde.

Türkiye'de doğum oranları alarm veriyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2001’de 2.38 seviyesinde olan doğurganlık hızı, 2023’de 1.51’e geriledi. Böylece doğurganlık hızı, nüfus yenilenme eşik değeri olan 2.1’in altına düştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da "Bu konuda yeni uygulamaları devreye alacağız” açıklamasının ardından harekete geçildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a doğurganlık hızının artırılmasına yönelik çalışma yapması için talimat verdi.

DOĞUM İZNİ 1 YIL OLACAK

Yapılacak düzenleme kapsamında doğum izninin bir yıla çıkarılabileceği belirtiliyor. Ayrıca, annelere yönelik maaşta iyileştirme, kira ve kreş desteği gibi uygulamalar da gündemde. Son olarak ikinci ve üçüncü çocuğa göre kademeli olarak iznin artırılması ve destek verilmesi önerisi masada bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.